Océ verkoopt Océ Document Technologies GmbH aan Captaris

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/12/2007 08:05
Océ N.V. en Captaris, Inc. hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Océ Document Technologies GmbH (“ODT”), gevestigd in Konstanz (Duitsland).
Afronding van de transactie wordt verwacht in januari 2008 en is nog afhankelijk van enkele voorwaarden.
ODT verzorgt software en applicatie-oplossingen voor documentbeheer, tekstherkenning en documentclassificatie. Met circa 180 medewerkers is de onderneming actief in Duitsland, de Verenigde Staten, België en Zwitserland.
“Wij hebben besloten ODT te verkopen omdat de activiteiten van de onderneming te ver af zijn komen te staan van onze kernactiviteiten. ODT kan als onderdeel van een gespecialiseerd bedrijf als Captaris haar expertise in intelligente technologieën voor documentherkenning volledig benutten” aldus Rokus van Iperen, bestuursvoorzitter Océ N.V.
ODT behaalde een omzet in 2007 van circa € 22,7 miljoen. De transactiesom is gelijk aan de omzet van 2007.
De voorgenomen transactie zal geen materiële invloed hebben op de resultaten van Océ N.V. in 2009 en daarna. In het eerste kwartaal van 2008 zal de transactie het bedrijfsresultaat en de kasstroom positief beïnvloeden.
Océ N.V.
21 december 2007
Voor



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL