Nutreco bereikt principeovereenkomst over verkoop van Pingo Poultry aan Plukon Royale

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/06/2005 08:27
Nutreco Holding N.V. en Plukon Royale B.V., onderdeel van de Royal Cebeco Group U.A., hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een principeovereenkomst hebben gesloten voor de verkoop van Pingo Poultry, de Nutreco-dochter voor pluimveeverwerking, aan Plukon Royale.

De verkoopprijs bedraagt EUR 31 miljoen, dat is EUR 11 miljoen beneden boekwaarde. Naast deze verkoopprijs zijn de partijen voor de komende drie jaar een ‘earn-out’ (een nabetaling op basis van winstgevendheid) overeengekomen.

Pingo Poultry is gespecialiseerd in verse, voorverpakte producten voor supermarktketens en vers en bevroren pluimveevlees voor de voedingsmiddelenindustrie. De omzet uit de verwerkingsactiviteiten bedroeg in 2004 in totaal EUR 190 miljoen. Pingo Poultry heeft vestigingen in Goor en Mierlo in Nederland en in Maasmechelen in België. In deze vestigingen werken in totaal ongeveer 1.000 medewerkers, die naar Plukon Royale zullen worden overgeplaatst.

De transactie wordt nog ter goedkeuring voorgelegd aan de desbetreffende mededingingsautoriteiten en ter goedkeuring en advies aan de ondernemingsraden en vakbonden.

Juergen Steinemann, COO van Nutreco: "Met deze transactie hebben wij voor Pingo Poultry een toekomst kunnen creëren binnen een nieuw, toonaangevend Europees pluimveeverwerkingsbedrijf dat een breed scala van hoogwaardige producten zal leveren aan retail, food service en de voedingsmiddelenindustrie."

De verkoop van de verwerkingsactiviteiten van Pingo Poultry is in lijn met de vorig jaar aangekondigde ‘Rebalancing for Growth’-strategie van Nutreco. Deze strategie richt zich op het stimuleren van de groei van de diervoeding- en visvoeractiviteiten van Nutreco en het terugdringen van de volatiliteit van de resultaten bij de voedingsmiddelenactiviteiten. Sada, het volledig geïntegreerde pluimveeverwer-kingsbedrijf van Nutreco met een sterke positie op de Spaanse markt, blijft een strategisch onderdeel van de Nutreco-groep.

Nutreco Holding N.V.

Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming op het gebied van diervoeding en visvoer, die beoogt waarde te creëren door kennis van de voedselketens. De onderneming is selectief aanwezig in verschillende schakels van de voedselproductieketens van vis en vlees. Binnen Nutreco’s Business Groepen opereren verschillende Business Units, met ongeveer 80 productie- en verwerkingsfabrieken in 22 landen met in totaal ongeveer 8.000 medewerkers.

In 2004 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.857,6 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam en maakt deel uit van de Midkap Index (Amsterdam) en de Euronext 150 Index.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL