Nutreco sluit kredietovereenkomst voor EUR 550 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/04/2005 09:01
Nutreco Holding N.V. heeft een nieuwe krediet- en garantiefaciliteit met een looptijd van vijf jaar afgesloten. Deze nieuwe faciliteit vervangt de bestaande kredietovereenkomst die in juni 2006 zou aflopen. Met de nieuwe faciliteit verzekert Nutreco zich van liquiditeit waarmee zij extra financiële flexibiliteit verkrijgt.

De condities van deze overeenkomst weerspiegelen de verbeterde financiële ratio’s en kredietwaardigheid van de onderneming. Bovendien heeft Nutreco optimaal gebruik gemaakt van de gunstige marktomstandigheden voor het verkrijgen van krediet.

In november 2004 kondigde Nutreco haar strategie ‘Rebalancing for Growth’ aan, die de onderneming in staat stelt opnieuw solide winstgroei te behalen, de volatiliteit in de resultaten te reduceren en het rendement op geïnvesteerd vermogen te verbeteren.
De focus in Nutreco’s activiteitenportefeuille en geïnvesteerd vermogen verschuift naar haar wereldwijde activiteiten voor diervoeding en visvoer waarmee Nutreco in 2004 een omzet van EUR 2 miljard behaalde. Nutreco zal verderop in de voedselketen selectief posities aanhouden met de nadrukkelijke doelstelling het verwerven van marktleiderschap.

De herfinanciering van Nutreco en het afsluiten van de nieuwe kredietfaciliteit vormen onderdeel van het actieplan voor 2005. Dit actieplan dat voortvloeit uit de ‘Rebalancing for Growth’ strategie is op 17 februari 2005 bekendgemaakt bij de jaarcijfers.

ABN AMRO, ING Bank en Rabobank hebben de faciliteit gearrangeerd. De overeenkomst wordt verder ondersteund door een internationale groep van banken. De faciliteit zou oorspronkelijk EUR 450 miljoen bedragen, maar als gevolg van de grote belangstelling heeft Nutreco besloten het bedrag te verhogen naar EUR 550 miljoen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL