Nutreco, Grensverleggend denken om voedsel te vinden voor de toekomst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/05/2011 07:12
Hoe kunnen we 9 miljard mensen duurzaam voeden? Deadline: 2050
De wereldbevolking neemt in aantal en welvaart toe. Steeds meer mensen gaan meer eten en dierlijke eiwitten staan daarbij hoog op de verlanglijst. Naar verwachting stabiliseert de wereldbevolking zich rond 2050 op zo'n 9 miljard mensen. Kan de wereld genoeg voedsel produceren? En jaar in jaar uit blijven produceren? Niet gehinderd door bestaande beperkingen verkent Agri Vision 2011 de mogelijkheden van de voedselproductie voor morgen.

De deelnemers aan Agri Vision 2011 krijgen nieuwe informatie, ideeën en inzichten voorgeschoteld over het toekomstige voedselvraagstuk. De sprekers zijn afkomstig uit de food & agri business, onderzoeks-, milieu- en regelgevende instellingen, de financiële wereld en het communicatievak. Agri Vision 2011 'Beyond Boundaries' wordt georganiseerd door Nutreco, die wereldwijd een leidende positie heeft op het gebied van diervoeding en visvoer, in samenwerking met Rabobank, de internationale food & agribank . De conferentie vindt plaats van 21 t/m 23 juni in Grand Hotel Huis ter Duin.

Wout Dekker, CEO Nutreco: "Tijdens Agri Vision 2009 stelden we de vraag: Kunnen we het gat dichten tussen de snelgroeiende vraag naar voedsel en het achterblijvende aanbod? Optimistisch, maar niettemin realistisch, antwoordden we: 'Ja, dan kunnen we!' Er is voldoende ontwikkelingspotentieel, zowel bij het kweken van planten en het fokken van dieren, in veehouderij en voedingskunde, en in het genereren van nieuwe productiecapaciteit op bestaande en nieuwe landbouwgrond. Wij menen dat dit duurzaam kan, zonder onherstelbare schade aan te richten aan de biodiversiteit of ons milieu. Daarvoor is echter niet alleen de medewerking van alle betrokkenen nodig, maar ook de bereidheid om ons open te stellen voor innovatieve concepten en de verbeeldingskracht om deze in de praktijk te realiseren. Dit optimisme, en de feiten en opvattingen die eraan ten grondslag liggen, hebben we vastgelegd in de Nutreco-publicatie Feeding the Future, die in maart 2010 verscheen. Begin dit jaar publiceerden we, na afloop van AquaVision 2010, de aquacultuurversie van Feeding the Future. Deze publicatie gaat over de mogelijkheden van aquacultuur om de steeds groter wordende kloof tussen duurzame visvangst - die niet meer kan groeien - en de vraag naar vis te overbruggen."

"Tijdens Agri Vision 2011 kijken we naar de realiteit van dit moment, de beperkingen en mogelijkheden van morgen, en horen we van bedrijven en bedrijfstakken die al flinke vorderingen maken hoe we grensverleggend kunnen denken en handelen."

* * * *




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL