Nutreco investeert in uitbreiding visvoercapaciteit in Noorwegen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/04/2011 07:08
Nutreco investeert EUR 27 miljoen in de upgrade van haar visvoerfabriek in Averøy, Noorwegen. De investering in de fabriek in Averøy omvat de vergroting van de maalcapaciteit, een nieuwe zogeheten grondstofontvangstinstallatie en uitbreiding van zowel de opslagcapaciteit als de overige fabrieksfaciliteiten. Dankzij deze investering zal Skretting, Nutreco's visvoeronderneming, kunnen voldoen aan de toekomstige vraag naar kwalitatief hoogwaardig zalmvoer en haar leidende marktpositie in Noorwegen kunnen behouden. De Noorse markt voor visvoer is tussen 2006 en 2010 gemiddeld met 8% per jaar gegroeid.

Aquacultuur groeit
Knut Nesse, Nutreco's Chief Operating Officer Aquaculture: "Met deze investering laten we zien dat we de groei van aquacultuur in Noorwegen willen ondersteunen en onze positie als marktleider in de visvoermarkt willen behouden. Verwacht wordt dat de groei de komende jaren sterk zal doorzetten, vooral in zalmvoer. Dankzij het upgraden van de fabriek kunnen we optimaal gaan profiteren van onze nieuwe MicroBalanceTM-technologie, die ons in staat stelt om de schaarse grondstof vismeel te vervangen door plantaardige alternatieven. De productiecapaciteit van de fabriek in Averøy wordt vergroot met 20.000 ton. Skretting is van plan om de capaciteit in de nabije toekomst verder uit te breiden op basis van de verwachte marktgroei."
Skretting is met een marktaandeel van 36% de grootste producent van zalmvoer ter wereld en heeft ook op het gebied van visvoer voor andere soorten een toonaangevende positie. De onderneming heeft 20 visvoerfabrieken en produceerde in 2010 circa 1,3 miljoen ton visvoer, waarvan ongeveer 72% voor zalm en zeeforel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL