Nutreco organiseert Capital Markets Day in Italiƫ

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/10/2010 07:19
Nutreco organiseert vandaag een Capital Markets Day in Italiƫ met een bedrijfsbezoek aan de visvoerfabriek en de onlangs geopende fabriek voor speciaalvoer in Mozzecane. Naast het bedrijfsbezoek geeft Nutreco ook een update van de divisies Agriculture, Specialties en Aquaculture.

De wereld staat voor de uitdaging om in 2050 negen miljard mensen op een duurzame wijze te voeden. Dat betekent dat de wereldvoedselproductie moet worden verdubbeld en de footprint tegelijkertijd moet worden gehalveerd. Tegen deze achtergrond blijft Nutreco zich richten op haar tweeledige strategie: innovatie en operational excellence.

Nutreco verhoogt de middellange termijn verwachting voor de EBITA-marge van Premix en speciaalvoer naar 7%. Voor Visvoer handhaaft Nutreco de middellange termijn verwachting van tenminste 5% organische groei per jaar. Daarnaast beoogt Nutreco tussen nu en 2015 het aandeel visvoer voor andere vissoorten dan zalm te vergroten van 25% naar 35% van de totale visvoeromzet.

Bevestiging vooruitzichten voor 2010
Nutreco handhaaft de vooruitzichten voor 2010 in lijn met de verwachtingen zoals gepresenteerd bij de halfjaarcijfers op 29 juli 2010. Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden verwacht Nutreco voor het tweede halfjaar van 2010 een EBITA voor bijzondere posten in lijn met het zeer sterke tweede halfjaar van 2009 (EUR 133,6 miljoen). Dit zal voor heel 2010 resulteren in een stijging van circa 25% van EBITA voor bijzondere posten ten opzichte van 2009 (EUR 175,2 miljoen).

Extra informatie
De presentaties die tijdens de Capital Markets Day worden getoond, kunnen worden gedownload van de Investor Relations sectie van de Nutreco website.

Nutreco publiceert een trading update over het derde kwartaal van 2010 op 28 oktober 2010.









Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL