Nutreco, Uitstekend resultaat eerste halfjaar 2010: Bedrijfsresultaat (EBITA) sterk gestegen tot EUR 84 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/07/2010 07:25
. Omzet van EUR 2.250,5 miljoen; een stijging van 5,8% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2009
. Sterke volumestijging in Visvoer en Premix en speciaalvoer
. Alle bedrijfssegmenten rapporteren een hoger bedrijfsresultaat ten opzichte van het eerste halfjaar 2009
. Interimdividend 2010 EUR 0,50 in contanten of aandelen
. Nutreco verwacht voor heel 2010 een stijging van circa 25% van EBITA voor bijzondere posten ten opzichte van 2009 (EUR 175,2 miljoen)
Kerncijfers (EUR x miljoen)

H1 2010 H1 2009 Verschil
Omzet uit 'continuing operations' 2.250,5 2.127,7 5,8%
Bedrijfsresultaat vóór bijzondere posten en amortisatie (EBITA) 84,0 41,6 101,9%
Bedrijfsresultaat uit 'continuing operations' vóór amortisatie (EBITA)
74,1 38,5 92,5%
Winst na belasting uit 'continuing operations' 40,4 13,7 194,9%
Gewone winst per aandeel uit 'continuing operations' (EUR) 1,13 0,36 213,9%
Interimdividend per gewoon aandeel (EUR) 0,50 0,20 150,0%

Wout Dekker, CEO Nutreco: "We hebben een uitstekend eerste halfjaar achter de rug. In alle bedrijfssegmenten zijn de resultaten hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Deze resultaten, het herstel van markten en onze goede financiële positie geven ons vertrouwen voor de toekomst. We zijn ook zeer tevreden met het niveau en de kwaliteit van de resultaten. Voor het tweede halfjaar verwachten we een resultaat dat in lijn ligt met het zeer sterke tweede halfjaar van 2009. Dit zal voor heel 2010 naar verwachting resulteren in een stijging van circa 25% van EBITA voor bijzondere posten."

Alle bedrijfssegmenten realiseerden een hoger operationeel resultaat
"Onze premix- en speciaalvoeractiviteiten hebben zeer goede resultaten geboekt met een volumegroei en een verbetering van de productmix. De visvoeractiviteiten laten een sterke groei zien in Noorwegen en we zien een herstel van de Chileense viskweeksector. Onze mengvoeractiviteiten in Europa rapporteerden een bedrijfsresultaat in lijn met de trend van de laatste kwartalen van 2009. De resultaten in Nederland verbeterden substantieel vergeleken met het eerste halfjaar van 2009. De toename van de omzet in Spanje is een gevolg van de acquisitie van de mengvoeractiviteiten van Cargill. De integratie en de optimalisering van de fabrieken verlopen voorspoedig. Onze vleesactiviteiten realiseerden goede resultaten, die iets beter waren dan in het eerste halfjaar van 2009."

Focus op versterking mondiale posities in Visvoer en Premix en speciaalvoer
"De recente acquisitie van een vis- en garnalenvoeronderneming in Vietnam is in lijn met onze strategie om onze positie in strategische landen verder te versterken met voer voor onder andere garnalen, tilapia, barramundi, snapper en grouper. Vietnam is na China en India de grootste producent van kweekvis in de wereld. De overname is voor Nutreco een goede ingang op de Vietnamese markt en een basis voor verdere groei.

Naast deze overname, investeert Nutreco ook in vernieuwing en uitbreiding van haar bestaande productiecapaciteit. In maart werd een investering bekend gemaakt van EUR 20 miljoen in de modernisering en uitbreiding van de visvoerfabriek in Australië. Deze investering stelt Skretting in staat te voldoen aan de groeiende vraag naar hoge kwaliteit visvoer voor zalm, forel, barramundi en tonijn in zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Sinds 2001 is het volume voor visvoer in deze regio jaarlijks met 10% gegroeid.

In april heeft Nutreco een investering van EUR 6 miljoen bekend gemaakt in de vernieuwing en uitbreiding van de productiecapaciteit van Selko, producent van additieven voor diervoeding. Met deze investering kan Selko voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag naar alternatieven voor antibiotica en naar producten die de ontwikkeling van salmonella in diervoeding, grondstoffen voor diervoeding en drinkwater kunnen beheersen.

Nutreco blijft zich richten op groei door middel van innovaties en we gaan verder met de uitvoering van onze strategie om onze wereldwijde marktposities in Premix en speciaalvoer en Visvoer verder te versterken door autonome groei en acquisities."

Vooruitzichten
Nutreco verwacht, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, voor het tweede halfjaar van 2010 een EBITA voor bijzondere posten in lijn met het zeer sterke tweede halfjaar van 2009 (EUR 133,6 miljoen). Dit zal voor heel 2010 naar verwachting resulteren in een stijging van circa 25% van EBITA voor bijzondere posten ten opzichte van 2009 (EUR 175,2 miljoen).

Strategie
Nutreco wil groei realiseren in diervoeding en visvoer door:

Focus op geografische regio's en markten die het vooruitzicht van structurele winstgroei in zich dragen, bijvoorbeeld landen als Brazilië, China, Rusland en Vietnam;
Deelname aan de consolidatie in landen waar Nutreco op het gebied van mengvoer een leidende positie heeft, bijvoorbeeld Canada/Noord-Amerika, Nederland en Spanje;
Verdere versterking van onze mondiale marktposities in premix en speciaalvoer en visvoer door autonome groei en acquisities;
Uitvoering te geven aan Nutreco's innovatiestrategie.

Nutreco publiceert een trading update over het derde kwartaal van 2010 op 28 oktober 2010.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL