Nutreco investeert in vernieuwing en uitbreiding fabriek van Selko, producent van additieven voor diervoeding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/04/2010 17:38
Selko Feed Additives, de in Tilburg gevestigde dochteronderneming van Nutreco, investeert zes miljoen euro in verbetering en uitbreiding van haar capaciteit. Met deze investering kan Selko voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag naar alternatieven voor antibiotica en naar producten die salmonella in diervoeding, grondstoffen voor diervoeding en drinkwater kunnen beheersen.

Selko ontwikkelt en produceert oplossingen voor problemen op het gebied van diergezondheid en hygiëne op basis van organische zuren. Dankzij recente innovaties in salmonellabeheersing en schimmelremmers zoals het product Fylax Forte is de vraag toegenomen, waardoor deze investering in de uitbreiding van capaciteit noodzakelijk is. De toename van de vraag komt ook door steeds verdergaande wetgeving en nieuwe eisen voor voedselveiligheid. Met Selko-producten kunnen diervoederbedrijven en veehouderijen voldoen aan de steeds stringentere wetgeving, de voedselveiligheid verder verbeteren en de voedingswaarde van hun producten handhaven. Door vernieuwing en uitbreiding van de productiefaciliteit wordt de capaciteit verdubbeld. De extra productielijnen en uitbreiding van de opslagfaciliteiten zullen de efficiency van de Selko-productie aanzienlijk verhogen.

Frank Tielens, Executive Vice-President Specialties van Nutreco: "Door de toenemende vraag naar Selko-producten in Azië, Europa en de Amerikaanse continenten is deze vernieuwing en uitbreiding van essentieel belang. De investering is volledig in lijn met onze strategie om Nutreco's posities op de wereldmarkten voor voeradditieven te versterken en het vergroot onze capaciteit om voeroplossingen te leveren die waarde toevoegen aan de bedrijven van onze klanten."

Selko Feed Additives is al meer dan 25 jaar actief. Selko ontwikkelt en produceert innovatieve additieven voor diervoeding, diergezondheid en voor de houdbaarheid van voeders waaronder schimmelremmers en producten die schadelijke bacteriën bestrijden. In 2002 werd het bedrijf dochteronderneming van Nutreco.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL