Nutreco, berichten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/04/2010 18:08
In de op 1 april 2010 gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders is het dividend over het boekjaar 2009, toekomend aan houders van gewone aandelen, vastgesteld op EUR 1,32 per aandeel. Na aftrek van het in augustus 2009 uitgekeerde interim-dividend van EUR 0,20 bedraagt het slotdividend EUR 1,12 per gewoon aandeel.

Het slotdividend wordt naar keuze uitgekeerd geheel in contanten, onder aftrek van 15% dividendbelasting, dan wel in gewone aandelen ten laste van de belastingvrije agioreserve. De uitkering in gewone aandelen is vrij van Nederlandse dividendbelasting.

De verhouding tussen de waarde van het stockdividend en het contante dividend zal door de Raad van Bestuur op 21 april 2010 na beurs worden vastgesteld op basis van het gewogen gemiddelde van de aandelenkoers op de laatste drie dagen van de keuzeperiode, te weten 19, 20 en 21 april 2010. Zowel het contante dividend als het stockdividend zullen ter beschikking van de houders van gewone aandelen worden gesteld op 27 april 2010. De waarde van het slotdividend in gewone aandelen zal (een afrondingsverschil daargelaten) gelijk zijn aan die van het contante dividend.

Het volgende tijdschema is van toepassing:

7 april 2010:
ex-dividendnotering
7 t/m 21 april 2010:
keuzeperiode
9 april 2010:
record datum
21 april 2010:
vaststelling ruilverhouding (na beurs)
27 april 2010:
betaalbaarstelling dividend in contanten en levering van gewone aandelen
Meer informatie over dividend 2009 is vandaag gepubliceerd op de Nutreco website (www.nutreco.com

Mevrouw Herna Verhagen benoemd als lid van de Raad van Commissarissen bij Nutreco
Nutreco is verheugd aan te kondigen dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die op 1 april 2010 is gehouden, de voordracht van mevrouw H. Verhagen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen heeft goedgekeurd.

Mevrouw Verhagen is sinds 2007 Managing Director Group Human Resources TNT. Zij is tevens lid van de Raad van Commissarissen van SNS Reaal. Mevrouw Verhagen werd geboren in 1966 en heeft de Nederlandse nationaliteit. De Raad van Commissarissen meent dat de ruime ervaring van mevrouw Verhagen binnen een internationaal beursgenoteerd bedrijf, zowel in een business management functie als in een corporate functie, een uitstekende aanvulling zal zijn voor de Raad van Commissarissen na het vertrek van de heer Y. Barbieux.

De heer Y. Barbieux is periodiek terugtreden als lid van de Raad van Commissarissen. Hij is 12 jaar lid geweest van de Raad van Commissarissen. De heer Barbieux was tevens lid van de Remuneration Committee en de Innovation & Sustainability Committee. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur zijn de heer Barbieux erkentelijk voor zijn waardevolle bijdrage aan de Raad van Commissarissen en wensen hem veel succes in de toekomst.

Met deze wijziging zal de Raad van Commissarissen bestaan uit de heer R. Zwartendijk (Voorzitter), de heer J.M. de Jong (Vice-voorzitter), de heer J.A.J. Vink, de heer R.J. Frohn, de heer A. Puri en mevrouw H. Verhagen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL