BAVA verleent goedkeuring aan benoeming leden Raad van Bestuur Nutreco

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/06/2009 20:21
Vandaag heeft de Buitengewone Algemene vergadering van Aandeelhouders (BAVA) goedkeuring verleend aan het voorstel van Nutreco om de heren Jerry Vergeer, Knut Nesse en Frank Tielens te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur naast CEO Wout Dekker en CFO Cees van Rijn. De benoeming als Executive Vice President geldt voor een periode van 4 jaar, beginnend op 1 juli 2009 en eindigend op 30 juni 2013.

De heer J.A. Vergeer (1963), Canadees, is verantwoordelijk voor de divisie Agriculture (mengvoer- en vleesactiviteiten). De heer J.A. Vergeer begon zijn carrière bij Maple Leaf Foods (Canada) en bekleedde verschillende managementfuncties in Maple Leaf Foods Animal Nutrition. In 2005 werd hij benoemd als President van Maple Leaf Animal Nutrition. Sinds de acquisitie van Maple Leaf Animal Nutrition door Nutreco in 2007 is hij verantwoordelijk voor Nutreco Canada. De heer J.A. Vergeer heeft een uitgebreide kennis en ervaring van de animal nutrition business in Noord-Amerika waar Nutreco Canada één van de marktleiders is.

De heer K. Nesse (1967), Noors, is verantwoordelijk voor de divisie Aquaculture (wereldwijde visvoeractiviteiten). De heer K. Nesse begon zijn loopbaan in 1992 bij de Scana groep in Stavanger en trad in 1995 in dienst bij Skretting Norway. De heer K. Nesse heeft uitgebreide kennis en ervaring in verschillende managementfuncties binnen de Skretting visvoeractiviteiten van Nutreco. Gedurende zijn carrière heeft hij gewerkt in China en Chili en hij bezit de noodzakelijke internationale ervaring om een wereldwijde business aan te sturen. In april 2006 werd hij benoemd als Managing Director van de Skretting zalmvoer business.

De heer F.J. Tielens (1962), Nederlands, is verantwoordelijk voor de divisie Specialties (wereldwijde activiteiten van premix en voerspecialiteiten). De heer F.J. Tielens kwam in 1988 in dienst bij de Chemicals Divisie van AkzoNobel, waar hij verschillende functies vervulde met toenemende verantwoordelijkheid tot 1998. Van 1999 tot 2004 was hij General Manager van Organon, de Pharmaceutische Divisie van AkzoNobel in Venezuela en in Duitsland. In 2005 werd hij President van Diosynth Biotechnology in de U.S.A. en was Executive Vice President of global business development voor Oragnon/Schering Plough in de U.S.A. tot 2008. Op 2 januari 2009 kwam hij in dienst bij Nutreco als Managing Director van Trouw Nutrition International.

* * * * *




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL