Nutreco, Publicatie Agenda voor Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/03/2009 07:48
Raad van Commissarissen
Nutreco heeft vandaag aangekondigd dat de heren R.J. Frohn and A. Puri worden voordragen als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. De heer Frohn is lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel en is verantwoordelijk voor de divisie Specialty Chemicals van AkzoNobel. Hij is geboren in 1960 en heeft de Nederlandse nationaliteit. De heer Puri was lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Numico N.V. en verantwoordelijk voor R&D and Product Integrity (Food Safety and Quality) tot de overname door Danone. De heer Puri is sinds 2007 Senior Adviseur Innovation (Functional and Nutritional Ingredients - Human Health) van DSM N.V. Hij is geboren in 1953 en heeft de Amerikaanse nationaliteit.

De Raad van Commissarissen is van mening dat de uitgebreide ervaring van zowel de heer R.J. Frohn als de heer A. Puri binnen de Raad van Bestuur van internationale, beursgenoteerde ondernemingen, een uitstekende aanvulling zullen zijn op de Raad van Commissarissen. Nutreco zal de voorgestelde benoemingen voorleggen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) die op 21 april 2009 wordt gehouden.

Tijdens deze AVA zullen de heren J.A.J. Vink en L.J.A.M. Ligthart (vice voorzitter) periodiek terugtreden als lid van de Raad van Commissarissen. De heer Vink komt voor herbenoeming in aanmerking en zal hiervoor tijdens de AVA worden voorgedragen. Van de heer Ligthart is de laatste vierjarige zittingstermijn verlopen waardoor hij niet meer in aanmerking komt voor herbenoeming.

De Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur zijn de heer Ligthart erkentelijk voor zijn waardevolle bijdrage aan de onderneming en wensen hem veel succes in de toekomst.

Met deze voorgestelde wijzigingen zal de Raad van Commissarissen bestaan uit: De heer R. Zwartendijk (Voorzitter), de heer Y. Barbieux, de heer J.M. de Jong, de heer J.A.J. Vink, de heer R.J. Frohn en de heer A Puri.

Corporate Governance - Stichting Continuïteit Nutreco (beschermingsconstructie)
Op 19 maart 2009 werd de bestaande put en call optieovereenkomst met de Stichting Continuïteit Nutreco gewijzigd. Nutreco doet vrijwillig afstand van haar put-optie en de termen van de call-optieovereenkomst werden gewijzigd.

De Agenda met Toelichting voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) die op 21 april 2009 om 14.30 uur in Amsterdam wordt gehouden, is vandaag gepubliceerd (www.nutreco.com).

Nutreco heeft vandaag aangekondigd dat de Chief Operating Officer (COO) de heer Juergen B. Steinemann, terug zal treden als lid van de Raad van Bestuur. De heer Steinemann heeft in goed onderling overleg besloten met ingang van 30 juni 2009 de onderneming te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging buiten Nutreco.

De heer Steinemann trad in oktober 2001 in dienst bij Nutreco. Naast lid van de Raad van Bestuur was Steinemann verantwoordelijk voor de agricultuur businesses binnen Nutreco. Na zijn vertrek worden zijn verantwoordelijkheden overgenomen door de twee overige leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur zijn de heer Steinemann erkentelijk voor zijn waardevolle bijdrage aan de onderneming en wensen hem veel succes in de toekomst.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL