Imtech: order voor Toyota, eerste grootschalige netwerk voor elektrisch vervoer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/06/2012 08:02
Gouda - Royal Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het een hightech netwerk van intelligente oplaadpunten gaat aanleggen op huisadressen van bezitters van de nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid en bij alle Toyota-dealers in Nederland. De verwachting is dat er in 2012 tussen de 1.300 en 2.500 laadpunten bij berijders worden geplaatst en 117 dubbele laadpunten bij dealers. Het netwerkt maakt deel uit van de oplaadservice van Toyota, dat is inbegrepen bij de aanschaf van een nieuwe hybride auto. Het is het eerste grootschalige netwerk voor elektrisch vervoer in Nederland.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'De Europese markt voor intelligente netwerken staat aan de vooravond van meerdere initiatieven. Eén ervan is het aanleggen van specifiek automerk gerelateerde netwerken voor rijders en dealers. Hiermee kunnen automerken hun service aan hun berijders aanzienlijk vergroten en worden een belangrijke 'drempel' om over te gaan tot aanschaf van elektrisch of hybride auto's weggenomen. Imtech beschikt over specifieke 'roll-out' teams die in staat zijn om op grootschalige wijze snel, klantvriendelijk en met hoge kwaliteit dit soort netwerken tot stand te brengen. Deze opdracht vormt een prima referentie voor andere automerken.'

Makkelijke en snelle administratie
Opdrachtgever is The New Motion, ontwikkelaar en leverancier van laadproducten voor elektrische auto's en partner van Toyota-importeur Louwman & Parqui voor de uitrol van de oplaadinfrastructuur in Nederland. De technische specialisten van Imtech verzorgen het oplaadpunt op de eigen grond van de berijder of op een openbare plaats na toestemming van de gemeente en/of eigenaar van de grond. Omdat de laadpaal precies bijhoudt wanneer en hoe lang er wordt opgeladen, kan de berijder met deze gegevens op simpele wijze een eigen administratie bijhouden, bijvoorbeeld voor (declaratie bij) werkgever of fiscus.

Groei in laadplekken
Imtech en The New Motion voorzien een snelle groei van het aantal laadpunten. Hierbij is het van groot belang dat de coördinatie en dataregistratieprocessen goed worden opgezet. Laadpalen kunnen zo een 'commodity' worden. Om dit te faciliteren maakt Imtech gebruik van een eigen specifiek hiervoor geschikt managementsysteem.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL