Imtech: overname Värnamo Elservice in de Nordic

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/06/2012 07:44
Gouda - Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het de Zweedse technische dienstverlener Värnamo Elservice AB overneemt. Met 20 medewerkers realiseert deze onderneming ruim 2 miljoen euro opbrengsten op jaarbasis. Het is dit jaar al de vierde kleinere overname in de Nordic (Zweden, Noorwegen en Finland).

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'In de Nordic vertoont Imtech verdere groei, voornamelijk autonoom maar ook door diverse kleinere overnames. Deze overnames voegen ofwel aanvullende technologische competenties toe aan ons portfolio of vormen regionale versterkingen in die gebieden waar we niet of slechts zeer beperkt aanwezig zijn. Met de nieuwe overname wordt een 'witte vlek'' in de Zweedse regio Småland ingevuld. Dit is de vierde kleinere overname in de Nordic dit jaar. Inclusief deze overname hebben we 100 Zweedse en Noorse vakspecialisten aan Imtech toegevoegd, die in totaal jaaropbrengsten van 11 miljoen euro realiseren.'

Profiel Värnamo Elservice
De onderneming is een elektrotechnische specialist in de Zweedse regio Småland, voornamelijk in de steden Värnamo en Lagan, waar Värnamo Elservice is gevestigd. Dit een gebied met veel industriële bedrijvigheid. Värnamo Elservice werkt dan ook voornamelijk voor industriële klanten, bijvoorbeeld Modulpac, Sundström Safety, Opido Plast en Metall Göte, maar is ook actief in de gebouwenmarkt. Er is sprake van ongeveer een evenredige verdeling van de activiteiten tussen nieuwbouw en technisch onderhoud. Een belangrijke klant in deze markt is Corallen. De regio Småland kenmerkt zich door aanzienlijke investeringen, onder andere door vestiging en uitbreiding van logistieke en industriële bedrijven langs de E-4, de belangrijkste snelweg in de regio.

Groei
Door de overname kan Imtech vanuit nabij gelegen vestigingen de schaalgrootte van de activiteiten aanzienlijk vergroten en daarmee goed inspelen op de logistieke en industriële groei in de regio. Tevens zijn er synergievoordelen op het gebied van projectmanagement, inkoop en administratie. Dit alles leidt tot verdere groei.

Positieversterking in de Nordic
Eerder dit jaar nam Imtech al het Noorse Steinar Holbæk over, alsmede de Zweedse technische dienstverleners VVS Montage Dalarna en Fagersta Industri.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL