Imtech: energie-efficiëntie wint aan belang in Duitse zorgsector

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/05/2012 07:34
Gouda - Royal Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat de Duitse zorgsector in toenemende mate geïnteresseerd is energie-efficiëntie. Tal van ziekenhuizen, zorginstellingen en medische onderzoekscentra gaan over op een efficiënte energie-infrastructuur. Voordelen hiervan zijn lagere exploitatiekosten, hogere bedrijfszekerheid in relatie tot primaire en secundaire zorgprocessen, energiebesparing en een afname van de CO2-uitstoot. Recent is ter waarde van ruim 30 miljoen euro aan nieuwe energie-efficiëntie orders ontvangen.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'De Duitse zorgsector gaat in toenemende mate over op een energie-efficiëntie technische infrastructuur. Hierbij wordt een breed scala aan technische energie-oplossingen toegepast die volledig aansluiten op de primaire en secundaire zorgprocessen. Het resultaat is niet alleen een substantiële kostenbesparing, maar ook een aanzienlijke verbetering van de duurzaamheidsprestaties, passend bij het toenemend besef dat duurzaamheid belangrijk is.'

Breed scala aan energie-efficiënte oplossingen
In de Duitse ziekenhuizen en zorginstellingen wordt door Imtech een breed scala aan technische energie-oplossingen toegepast. Voorbeelden zijn zeer efficiënte warmte-krachtoplossingen, decentrale energiecentrales, thermische energie, specifieke elektrische energie, warmteterugwinning, hoogrendement verwarming, energiezuinige datanetwerken, energiezuinige LED-verlichting en energy contracting.

Energiepartner van tientallen ziekenhuizen en zorginstellingen
Inmiddels werkt Imtech in heel Duitsland als technologiepartner voor tientallen ziekenhuizen, zorginstellingen. Recente nieuwe orders zijn onder meer afkomstig van het Centrum voor Operationeel Geneeskunde van de Universiteit van Düsseldorf, het Dominikus en SANA ziekenhuis in Düsseldorf, de Rheinische Kliniken in Bonn, de Bergmannsheim Universiteitskliniek in Bochum, diverse medisch onderzoekscentra in Jülich, evenals het CECAD medisch laboratorium in Keulen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL