Imtech technologiepartner voor containerterminal op Nederlandse tweede Maasvlakte + keuze dividend 1 op 32

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/04/2012 08:29
Gouda - Royal Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het samen met bouwers Dura Vermeer en GMB door opdrachtgever APMT, AP Moller Terminal - onderdeel van de Maersk Group - is geselecteerd als partner voor realisatie van een hightech containerterminal op de Nederlandse tweede Maasvlakte. De totale contractwaarde voor de combinatie GMB/Dura/Imtech bedraagt circa 100 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Doelstelling is de nieuwe terminal niet alleen nagenoeg onbemand te laten werken, maar ook tot de veiligste terminal ter wereld te maken. Technologie maakt dit mogelijk. Imtech vervult hierbij een belangrijke rol.'

Hightech containerterminal
De tweede Maasvlakte is de uitbreiding van de Rotterdamse haven, gelegen ten westen van de eerste Maasvlakte. Met deze uitbreiding van 2.000 hectare wordt de haven ruim 20 procent groter. Er bestaat al een APMT-containerterminal op de eerste Maasvlakte. Nu wordt er een tweede containerterminal op de tweede Maasvlakte aan toegevoegd. Dit moet de modernste en meest innovatieve terminal van Maersk worden, die wereldwijd tientallen terminals bezit. De nieuw te realiseren terminal zal nagenoeg onbemand werken, waarbij de allerhoogste veiligheidseisen in acht worden genomen. De gunning aan GMB/Dura/Imtech is tot stand gekomen na een langdurig aanbestedingsproces met uitgebreide prekwalificatie.

Technologiepartner
Als technologiepartner zal Imtech de complete energievoorziening verzorgen die duurzaam zal worden uitgevoerd. Een belangrijk onderdeel hierbij is het omzetten van middenspanning via trafo's naar laagspanning. Hiermee worden onder andere alle kranen op het terrein voorzien van duurzame energie. Imtech is tevens verantwoordelijk voor het hightech glasvezelnetwerk dat noodzakelijk is voor de besturing van de terminal en alle camerasystemen die een belangrijke rol vervullen bij de state-of-the-art beveiliging. Imtech zal ook innovatieve en duurzame LED-verlichting tot stand brengen.

toevoeging om 19.10 d.d. 23 april.

Imtech: bekendmaking omwisselingverhouding stockdividend


Gouda - Onder verwijzing naar de advertentie gedateerd 5 april 2012 inzake de uitkering van het dividend over het boekjaar 2011 maakt Royal Imtech N.V. (technische dienstverlening in en buiten Europa) bekend dat het aantal dividendrechten dat recht geeft op een nieuw aandeel is vastgesteld op 32 dividendrechten van een gewoon aandeel van 0,80 euro nominaal.

De gewogen gemiddelde beurskoers van de op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext verhandelde aandelen Imtech in de periode 19, 20 april en 23 april 2012 bedroeg 22,3617 euro per gewoon aandeel van nominaal 0,80 euro en is bij de vaststelling van de omwisselingverhouding als maatstaf aangehouden. Op basis van deze koers vertegenwoordigt 1/32 deel van een gewoon aandeel van nominaal 0,80 euro een waarde van 0,6988 euro, hetgeen nagenoeg gelijk is aan het dividend in contanten van 0,70 euro per gewoon aandeel.

Ruim 48 procent van de aandeelhouders heeft gekozen voor dividenduitkering in de vorm van gewone aandelen.

Betaling van het dividend en levering van aandelen uit hoofde van verwisseling van dividendrechten zal met ingang van 26 april 2012 geschieden via de bank of commissionair waar aandelen van aandeelhouders in administratie zijn. Bij aanvraag tot toelating tot de notering op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext van deze aandelen wordt gebruik gemaakt van de vrijstelling uit hoofde van artikel 5:4 sub e Wet financieel toezicht (uitzondering op de prospectusplicht).

0-0-0-0-0-0-0-0-0




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL