Imtech: sterke groei in zorg in Zweden, 60 miljoen euro nieuwe orders

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/01/2012 07:36
Gouda - Imtech (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het in Zweden goed weet in te spelen op de toenemende vraag naar hightech technische oplossingen in de zorg. Er zijn nieuwe orders ter waarde van 60 miljoen euro verworven.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Technologie wordt in de zorg steeds belangrijker. De zorg staat immers voor de uitdaging om bij een toenemende zorgvraag als gevolg van vergrijzing steeds efficiënter en goedkoper te werken. Integratie van alle technologische oplossingen (de combinatie van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw) vormt hét antwoord van Imtech op deze problematiek. Daarnaast neemt ook de vraag naar technische kwaliteit toe. De zorgsector vraagt immers in toenemende mate om specifieke technologie die voldoet aan de strengste normen voor hygiëne en veiligheid. Imtech weet hier in Zweden als deskundige technologiepartner goed op in te spelen.'

Nieuwe orders in Zweedse zorgsector
In de Zweedse zorgsector is de positie van Imtech sterk groeiend. Door bundeling van activiteiten en diensten is Imtech in toenemende mate in staat om als een multidisciplinaire technologiepartner te acteren. Bovendien beschikt Imtech over specifieke competenties op het gebied van energie-efficiëntie. De vraag naar energiezuinige technologische voorzieningen in combinatie met de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid neemt toe. In de zorgsector is eveneens sprake van een verbeterings- en renovatietendens. Vooral de Zweedse overheid investeert in de modernisering van ziekenhuizen. Imtech weet hier goed op in te spelen en heeft recent een groot aantal orders verworven.

De grootste order is voor de uitbreiding van het Karolinska Ziekenhuis in Stockholm. In opdracht van Skanska Health Care en de Stockholm County Council (SCC) zal Imtech een innovatief distributiesysteem aanleggen voor gebruik van (speciale) medische gassen. Daarnaast worden specifieke energiezuinige luchtoplossingen voor verwarming en koeling geleverd, evenals een de hightech duurzame ontwatering van de negen verdiepingen tellende parkeergarage.

Andere orders zijn de multidisciplinaire techniek in een medische kliniek in Lund, de technologische renovatie en upgrading van het Falun-ziekenhuis, een technologische upgrade van de intensive-care afdeling en een nieuw brandwondencentrum in het universitaire ziekenhuis van Uppsala, een groot deel van de technische infrastructuur in ziekenhuizen in Karlstad, Kalmar, Oskarshamn en Västervik en het Sahlgrenska universitaire ziekenhuis in Gotenburg.

Sterke Europese speler in zorgmarkt
In de Europese markt voor de technologische oplossingen in de zorg is Imtech is niet alleen een sterke speler in Zweden, maar ook in Noorwegen, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, de UK, Spanje en Polen. Op basis van de groeistrategie 2015 zal Imtech deze positie in de komende periode verder versterken.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL