Imtech: 55 miljoen euro orders in de zorg

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/07/2007 07:30
Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het Nederlandse Imtech Care & Cure, waarin Imtech haar kennis en kunde op het gebied van de (gezondheid)zorg heeft gebundeld, goede resultaten boekt. Onlangs is voor een totaalbedrag van ruim 55 miljoen euro aan orders verworven.

Een belangrijke order betreft de complete elektrotechniek en een deel van de veiligheidsvoorzieningen in het deels nieuw te bouwen en deels te renoveren Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Met een oppervlakte van bijna 170.000 m² wordt dit ziekenhuis één van de grootste ziekenhuizen in Nederland. Imtech verzorgt ook de nieuwe ICT communicatie-infrastructuur voor zorgaanbieder Florence, een fusie van een vijftal zorgaanbieders in de regio Haaglanden. Deze op IP (Internet Protocol) gebaseerde structuur maakt het mogelijk de exploitatiekosten te verlagen, de beheerbaarheid te verbeteren en nieuwe diensten te introduceren als Telemedicine (digitaal aanvragen en distribueren van medicijnen), ICT-ondersteuning van de maaltijdservice en interactieve sociale alarmering. Voor het Martini Ziekenhuis in Groningen wordt een toekomstvaste infrastructuur voor een draadloos ICT-netwerk gerealiseerd. Voor een klinisch chemisch hematologisch laboratorium en een nieuwe huisartsenpost van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam worden nagenoeg alle technologische oplossingen door Imtech tot stand gebracht. Tevens verzorgt Imtech een deel van de technologie in de nieuwe Orbis Medical Park, een eigentijdse zorgboulevard in Sittard.

Technologie (de combinatie van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw) wordt in de zorg steeds belangrijker. De exploitatiekosten hiervan moeten omlaag, de beheersbaarheid beter, het onderhoud professioneler. Bovendien neemt het belang van ICT snel toe. Technische oplossingen moeten naadloos aansluiten op het zorgproces.

Imtech heeft haar kennis en kunde op het gebied van de zorg gebundeld in Imtech Care & Cure, één aanspreekpunt voor complete en integrale technologische oplossingen. Integratie van alle technologische oplossingen vormt hét antwoord van Imtech op de kosten- en beheersproblematiek in de zorg, waaronder ICT, data- en telecommunicatie, elektrotechniek, werktuigbouw (energie, lucht- en klimaattechnologie), technisch beheer & onderhoud, toegangstechnologie en (brand)beveiligingstechnologie. Imtech concentreert zich op de volgende actuele thema's: versterking van strategische allianties met zowel ziekenhuizen en zorginstellingen als leveranciers van medische apparatuur, complete technologische exploitatie van zorggebouwen, integrale veiligheid, duurzame energietoepassingen, integratie van ICT en uitwerking van innovatieve technologische concepten (bijvoorbeeld toepassing van RFID, Radio Frequency Identification, technologie gebaseerd op radiogolven). Imtech zet met RFID in de zorg in op patiënten- én ketenlogistiek. Hierbij kan gedacht worden aan identificeren, lokaliseren, volgen, telemetrie en bewaken.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL