Imtech: verdere groei mogelijk door herfinanciering

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/07/2007 08:22
- 300 miljoen euro gecommitteerde kredietfaciliteiten voor herfinanciering bestaande kredietfaciliteiten en financiering toekomstige groei Imtech
- Voorbereiding op groepsbankgarantiefaciliteit van circa 550 miljoen euro
- Voortzetting bestaande niet-gecommitteerde bilaterale kredietfaciliteiten ter grootte van circa 200 miljoen euro.
Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het een nieuwe kredietfaciliteit heeft afgesloten ter grootte van 300 miljoen euro. Deze nieuwe gecommitteerde faciliteit zal Imtech gebruiken om bestaande (stand-by) bankfaciliteiten op te zeggen of af te lossen en voorziet gelijktijdig in nieuwe financiële middelen waarmee Imtech haar ambitieuze groeistrategie, zowel autonoom als door middel van acquisities, verder gestalte kan geven. Tegelijkertijd voorziet de nieuwe kredietfaciliteit in de (toekomstige) financiering van werkkapitaal, voortvloeiend uit de snel in omvang toenemende activiteiten van Imtech. Tevens kondigt Imtech aan dat het voornemens is om een groepsbankgarantiefaciliteit op te zetten ten behoeve van divisies en werkmaatschappijen.

De gecommitteerde, multi-currency 300 miljoen euro kredietfaciliteit bestaat uit een zogenaamde 'term' kredietfaciliteit van 100 miljoen euro en een zogenaamde 'revolving' kredietfaciliteit van 200 miljoen euro. Onder beide faciliteiten kan in vreemde valuta, waaronder het Britse pond en de US dollar, worden getrokken. Beide leningen hebben een looptijd van vijf jaar, met de mogelijkheid om deze twee keer met een jaar te verlengen tot in totaal zeven jaar. De faciliteiten zijn ongesecureerd en de rentemarge is gerelateerd aan het niveau van de ratio Senior Net Debt/EBITDA van Imtech. Een substantieel deel van het renterisico onder de 100 miljoen euro 'term' kredietfaciliteit zal door middel van een aantal renteswaps worden afgedekt.

De 'revolving' kredietfaciliteit zal vooral gebruikt worden voor de financiering van de verdere groei van Imtech door toekomstige acquisities en de afdekking van de zogenoemde 'swing' in het werkkapitaal, waarbij Imtech een patroon kent van een toenemende financieringsbehoefte gedurende het jaar.

De faciliteit is verstrekt door een syndicaat van zes banken, bestaande uit ABN AMRO, ING, Rabobank, KBC, Commerzbank en LBLux. De samenstelling van dit syndicaat reflecteert de voornaamste landen waarin Imtech actief is.

Naast voornoemde 300 miljoen euro kredietfaciliteit zal Imtech gebruik kunnen blijven maken van niet-gecommitteerde, bilaterale kredietfaciliteiten ter grootte van circa 200 miljoen euro.

De op te zetten groepsbankgarantiefaciliteit zal, evenals bovengenoemde 300 miljoen euro kredietfaciliteit, profiteren van het gunstige kredietprofiel van Imtech en zal een substantiële verlaging van bankgarantiekosten met zich meebrengen. De verwachting is dat deze faciliteit in de tweede helft van 2007 geëffectueerd zal worden.

Boudewijn Gerner, lid Raad van Bestuur en CFO van Imtech: 'Met deze herfinancieringsoperatie en de groepsbankgarantiefaciliteit is Imtech beter in staat te groeien, zowel autonoom als door middel van acquisities. Hiermee wordt een financieel gezond fundament gewaarborgd voor de toekomst van de onderneming. De laatste jaren groeit Imtech hard. Zo namen in 2006 de opbrengsten met ruim 19 procent toe, waarvan ruim 7 procent autonoom, en nam de EBITA met meer dan 31 procent toe, waarvan ruim 13 procent autonoom. Met deze herfinanciering kunnen we ons volledig richten op verdere invulling van onze ambitieuze groeistrategie.'




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL