FKuR en Corbion Purac gaan samenwerken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/08/2015 06:42
16-05-2014 (oud bericht maar sluit prachtig aan bij het bericht van FKur).
zie dat elders. Terralene PP 2509
16-05-2014
Biopolymeren-specialist FKuR Kunststoff GmbH Bioplastics en Corbion Purac, wereldwijd marktleider van melkzuur en melkzuurderivaten bundelen hun krachten om PLA (polymelkzuur) te ontwikkelen dat geschikt is voor zowel hoge temperatuur als GMO-vrije toepassingen.

FKuR en Corbion Purac zullen de aandacht richten op nieuwe bio-compounds voor verpakkingstoepassingen – food en non-food – maar ook meer duurzame toepassingen, zoals kantoorartikelen en speelgoed, zullen worden onderzocht. De bedrijven zullen met name werken aan het ontwikkelen van compounds die bestand zijn tegen zeer hoge temperaturen, om toepassingen mogelijk te maken die met standard biopolymeren tot nog toe niet mogelijk waren.
De samenwerkingsovereenkomst tussen deze twee bedrijven zal ook een impuls vormen voor de ontwikkeling van nieuwe markten voor PLA.

Van oudsher werkt de geringe bestandheid van PLA tegen hogere temperaturen het op bredere schaal inzetten van PLA tegen. Zelfs de temperaturen die op een mooie zomerse dag gemeten worden kunnen de dimensionele stabiliteit van een ongemodificeerde PLA aantasten.
Naast compounds die bestand zijn tegen hoge temperaturen zal ook worden gefocust op het optimaliseren van de mechanische eigenschappen van PLA, om het aantal toepassingen verder uit te breiden en om deze polymeren geschikt te maken voor verwerking op conventionele machines. Een belangrijk onderwerp van onderzoek zal zijn het terugbrengen van de cyclustijden voor PLA bij het spuitgieten.

Corbion Purac ’s lactide-monomeren zijn afkomstig van GMO-vrije, hernieuwbare grondstoffen zoals suikerriet, en vormen de basis voor hoog-performante bioplastics van polymelkzuur (PLA). Homopolymeren zijn al ontwikkeld die bestand zijn tegen kokend water. Deze kunnen nu qua prestatie concurreren met conventionele, oliegebaseerde materialen, aldus het bedrijf.

FKuR heeft de eerste proeven voor de nieuwe compounds in oktober 2013 uitgevoerd. Deze verliepen zeer positief. Daarna is FKuR begonnen aan het systematische testen van verschillende formuleringen op basis van PLA gemaakt van lactiden van Corbion Purac. Eén van de allereerste commerciële toepassingen is een hittebestendige gethermovormd dienblad, van Bio-Flex F 6611 dat geproduceerd werd door de Italiaanse verpakking specialist Plastisud.

‘Door kennis te delen en door samen te werken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling streven wij ernaar biogebaseerde compounds te ontwikkelen en in de markt te zetten die, wat eigenschappen betreft, kunnen wedijveren met compounds op basis van traditionele op petro gebaseerde kunststoffen,’ zegt François de Bie, marketing directeur Bioplastics bij Corbion Purac.

Het nieuws werd bekendgemaakt op de Interpack beurs, die van 8 tot 14 mei in Messe Dusseldorf plaatsvond. Ook het nieuwe dienblad werd gepresenteerd, zowel op de stand van Corbion Purac als op die van FKuR. Beide stands maakten deel uit van de Bioplastics paviljoen in hal 9.

zie meer op
http://www.fkur.com/produkte/terralene/terralener-pp-2509.html



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL