Corbion, "Wij werken samen met klanten en partners aan producten uit hernieuwbare grondstoffen".

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/11/2014 11:14
"Duurzaamheid is het fundament onder onze strategie", zegt German Heil, projectdirecteur Biomassa bij Corbion !. Dit biotechbedrijf maakt biobased voedingsingrediënten en biochemicals. De zoektocht naar duurzame grondstoffen leverde onlangs een verrassende samenwerking op met de papierindustrie.

"Wij leveren high-performance biobased producten uit hernieuwbare grondstoffen, die hun kracht ontlenen aan de natuur", aldus Heil. “Dat doen we wereldwijd en voor diverse markten. Denk aan biobased ingrediënten van hoge toegevoegde waarde, waarmee voedingsproducenten bijvoorbeeld voedselveiligheid kunnen vergroten en microbieel bederf kunnen tegengaan. Daarnaast groeien we als innovatieve leverancier van biochemische producten die via fermentatie van hernieuwbare grondstoffen zijn verkregen."

Welke rol speelt duurzaamheid hierbij?
"Duurzaamheid komt terug in alles wat we doen: bij de inkoop van onze grondstoffen, de bedrijfsprocessen en onze producten. We gebruiken Life Cycle Assessment om de impact op het milieu van onze producten en processen te bepalen. Al onze medewerkers weten wat duurzaamheid betekent voor Corbion. Zij zoeken steeds naar mogelijkheden voor innovatieve biobased producten en technologieplatformen om die mogelijk te maken."

Hoe past samenwerking met de papierindustrie in dit plaatje?

"We zoeken voortdurend naar grondstoffen die niet concurreren met de voedselvoorziening", vervolgt Peter Baets, projectmanager bij Corbion. "Daarom onderzochten we een technologie om melkzuur te produceren uit cellulosehoudende reststoffen van de papierindustrie. Melkzuur wordt onder meer toegepast in de voedings-, pharmaceutische, biochemicals en bioplastic industrie. Het winnen daarvan uit deze reststoffen is een compleet innovatief concept en er zijn veel technologische uitdagingen."

Hoe ondersteunt RVO.nl hierbij?

"RVO.nl hielp bij het samenbrengen van de partijen in dit project en ondersteunde bij de subsidieaanvraag", zegt Baets. "Dit versnelde de samenwerking enorm. Hierbij stelden de RVO.nl-adviseurs zich steeds zeer flexibel en benaderbaar op. Mede dankzij deze ondersteuning konden we op pilotschaal aantonen dat het winnen van melkzuur uit cellulosehoudende reststoffen technisch haalbaar is.

Wat levert duurzaam ondernemen op?

Heil: "In een aantal markten willen we de op fossiele brandstoffen gebaseerde chemicaliën vervangen door producten met vergelijkbare of betere functionaliteit. Die daarnaast lagere gebruikskosten hebben en het milieu ontzien. Steeds meer industrieën zoeken immers naar duurzame grondstoffen. Of naar gezondere en meer duurzame ingrediënten voor voeding. Persoonlijk ben ik er trots op om bij een bedrijf te werken dat strategisch inzet op duurzaamheid."

Ook samenwerkingspartners vinden?
RVO.nl faciliteert diverse kennis- en samenwerkingsnetwerken: www.rvo.nl/kennisnetwerken. Ook organiseert RVO.nl netwerk- en matchmakingbijeenkomsten.

Meer regelingen
Andere regelingen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland die Corbion heeft gebruikt zijn de subsidieregeling Internationaal Innoveren en de Energie Onderzoek Subsidie of vielen onder het Food and Nutrion Delta-programma. Ook WBSO is ingezet en kennis en ondersteuning uit het Topconsortium voor Kennis en Innovatie Biobased Economy ! is ontvangen.

zie voor meer op
http://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/denk-groot-onderneem-groen

Supla
Met behulp van melkzuur van Corbion Purac heeft het Duitse Supla de - naar eigen zeggen - eerste bioplastic computer ter wereld geproduceerd. Supla heeft dat ontwikkeld in samenwerking met de Taiwanese producent Kuender. Het gaat om de hoogglans behuizing van de tablets en computers, die gemaakt is van hittebestendig polylacticiden (PLA).




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL