Atos Origin en KPN ondertekenen 3-jarige overeenkomst voor optimalisering IT-infrastructuur

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/03/2008 10:18
Samenwerking belangrijke pijler van KPN-strategie ‘Back to Growth’
Utrecht, 10 maart 2008 - Atos Origin en KPN hebben een driejarige overeenkomst gesloten voor de implementatie van een sterk vereenvoudigde en transparante IT-infrastructuur bij KPN. De overeenkomst is onderdeel van ‘Back to Growth’: het programma waarin KPN haar strategie voor 2008-2010 uitzet en waarvan vernieuwing van de IT-infrastructuur een belangrijke pijler is. Atos Origin wordt onder meer verantwoordelijk voor de integratie en het beheer van bedrijfstoepassingen. De overeenkomst stelt KPN in staat de efficiency van bedrijfsprocessen te vergroten en kostenbesparingen te realiseren.

Het nieuwe contract betekent een versterking van de jarenlange relatie tussen Atos Origin en KPN. Sinds 2001 is Atos Origin onder meer verantwoordelijk voor dienstverlening op het gebied van datacenters, ondersteuning van eindgebruikers, systeemontwikkeling en applicatiebeheer voor KPN in Nederland, Duitsland en België.
“De strategie van KPN is gericht op een ‘terugkeer naar groei’. Om haar ambitie te kunnen verwezenlijken, werkt KPN samen met partners die aan de hoogste normen kunnen voldoen. De afgelopen jaren heeft Atos Origin bewezen een betrouwbare partner te zijn op het gebied van advies en systeemintegratie. Door deze nieuwe overeenkomst kunnen we deze uitstekende relatie verder verstevigen”, zegt Jan Muchez, CIO van KPN. “We vertrouwen erop dat Atos Origin een waardevolle bijdrage zal leveren aan het optimaliseren van onze IT-infrastructuur, zodat KPN kosten kan verlagen en de snelheid van transacties vergroten.”
“Deze nieuwe overeenkomst toont aan dat KPN vertrouwen heeft in ons vermogen haar te ondersteunen bij het realiseren van strategische doelstellingen”, aldus Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland. “De telecomsector vertegenwoordigt een belangrijke groeimarkt voor Atos Origin. Ik ben ervan overtuigd dat wij een soepele integratie van de bedrijfstoepassingen van KPN kunnen realiseren om haar zo in staat te stellen kostenbesparingen en een grotere flexibiliteit te realiseren.”

Atos Origin heeft ruim twintig jaar ervaring en genereert een omzet van bijna € 1 miljard per jaar in de telecom- en mediasector. Dankzij een omvangrijk netwerk van professionals en een voortdurend vernieuwende producten- en dienstenportfolio kan Atos Origin een compleet aanbod van IT-dienstverlening bieden. Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, systeembouw en applicatiebeheer, waardoor klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten, kosten besparen en hun efficiency vergroten.
###









Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL