Shell verlaagt nog eens haar bewezen voorraad gas en olie.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/02/2005 09:14
De Shell heeft bij de bekendmaking van haar cijfers 2004, nogmaals haar bewezen voorraad gas en olie verlaagd. Het gaat om 1,4 miljard vaten olie en eerst had Shell al 4,4 miljard vaten geschrapt.
Wij van de redactie XEA.nl zouden Shell adviseren, ga eens naar alternatieven voor nieuwe inkomsten kijken, o.a. extra uitgaven voor zonne-energie of een opstelling van zonne-cellen in de warme landen van Afrika en een kabel naar het Europese vaste land. Eens zal het afwaarderen moeten ophouden.
De heer Van der Veer zal met een andere strategie moeten komen, want anders wordt "zijn" hoofd toch gevraagd. Na zijn aantreden is het kommer en kwel met het aandeel Olie. Toch zien wij (red.) met het inkoopprogram van eigen aandelen plus punten. Shell heeft extra veel geld in kas, maar zou toch een groot deel aan nieuwe bronnen van inkomsten kunnen besteden. Andere bedrijven hebben deze "luxe" niet en dat is het pluspunt voor Shell.
Ook gaat Shell ervan uit, dat de afboekingen, tesamen goed voor ca. 5,8 miljard vaten t.z.t. weer in de boeken terug komen. Dus de soep zal niet zo heet gegeten worden, en alles zal in het werk gesteld worden om de rust rond de voorraden weer terug te brengen.
Daarom kan deze periode wel eens het moment zijn om in aandelen Kon Olie te stappen. Er is zoveel over het bedrijf heen gekomen en dan is het "achteraf" toch niet zo erg, en dan ontstaat er rust en gaat de koers weer naar oude waarden van weleer!
Ook wil Shell extra dividend uitkeren de komende tijd en dat zal het rendement voor de aandeelhouders verhogen. Het inkopen van eigen aandelen zal ook de wpa verbeteren, al moet niet al het geld in dit soort zaken (inkoop eigen aandelen) worden gestopt.
Wij van de redactie XEA.nl zien inkoop eigen aandelen over het algemeen als een "zwakte" bod. Toch is het aandeel Kon. Olie een goede belegging, de hoge olieprijs stuwde de winst, maar een lagere olieprijs zal ook nog voor een goede belegging zorgen.
Wij blijven positief voor het aandeel Kon Olie, in de huidige koers EUR 45,81 (ex.dividend van EUR 1,04) zit veel negatief sentiment en dat moeten de beleggers niet uit 't oog verliezen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL