ING bereikt onderhandelingsresultaat met vakorganisaties over verlenging CAO en Sociaal Plan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/09/2009 09:08
ING heeft met de vakorganisaties een onderhandelingsresultaat bereikt over verlenging van de ondernemings-CAO en het Sociaal Plan. Uitgangspunt bij de onderhandelingen vormde de balans tussen kostenbeheersing enerzijds en behoud van koopkracht voor de medewerkers anderzijds, alsmede het creëren van rust en stabiliteit voor een langere periode. De CAO en het Sociaal Plan, die zouden eindigen op 1 april 2010 respectievelijk 1 januari 2010, lopen door tot en met 31 december 2011.

Binnen de verlenging van de looptijd van de CAO is afgesproken dat de aan de prestaties van de individuele medewerker gerelateerde targetbeloning over 2010 en 2011 wordt verlaagd met 2%. Voorts is een structurele loonsverhoging van 1% per 1 september 2011 afgesproken. Deze afspraken maken het mogelijk om het Sociaal Plan zoveel mogelijk intact te laten.

In het Sociaal Plan is naast verlenging van de termijn afgesproken dat de bestaande beëindigingsvergoeding zal worden gehandhaafd voor werknemers die bij vertrek nog geen baan hebben gevonden. Daarnaast is overeengekomen dat werknemers die bij vertrek wel een baan hebben gevonden een lagere vergoeding krijgen.

Zowel voor ING als voor de vakorganisaties blijft employability een speerpunt. Er zal een Taskforce worden ingericht, bestaande uit vertegenwoordigers van ING, vakorganisaties en medezeggenschap die voor eind 2009 een plan zal presenteren om employability nog beter binnen ING te verankeren en aanvullende instrumenten voor alle medewerkers beschikbaar te stellen.

De afspraken zullen door de vakorganisaties aan hun leden worden voorgelegd. De ING-CAO en het Sociaal Plan gelden voor de circa 28.000 medewerkers die werkzaam zijn bij ING in Nederland.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL