Cijfers Reed Elsevier nader bekeken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/08/2004 11:29
Bestuursvoorzitter C. Davis van Reed Elsevier had voor het eerst sinds zijn aantreden eindelijk goed nieuws, want de advertentiemarkt in de UK en VS trekt sinds jaren weer aan.
Na jaren van teruggang lijkt een ommekeer in die markt aanwezig en daar zal het herstel van de economie in VK en VS mee te maken hebben. Vacatures zullen de bladen weer gaan vullen, want personeelsadvertentie moest je in de week zoeken, alleen in de weekends, maar de zon lijkt door te breken.
Ook de goede ontwikkelingen op de vakbeurzen ondersteunen de cijfers van Elsevier in het 1e halfjaar 2004.
De divisie Lexis Nexis had een winst groei van ruim 10% en over het geheel genomen deden alle divisie het nog beter dan de verwachtingen (directie) voor het 1e halfjaar 2004.
Wel was er een daling van de omzet van ca. 2% tot EUR 3,35 miljard, maar de oorzaak zat in de daling van de USA dollar.
Bij gelijkblijvende koers van die valuta, zou er een stijging van ca. 4% van de omzet zijn geweest, totaal had de USA dollar dus 6% invloed op de omzet van Reed Elsevier.
De nettowinst steeg wel met ca. 15% van EUR 142 miljoen naar EUR 164 miljoen en de winst per aandeel steeg met EUR 0,01 naar EUR 0,10
Uit de winst zal een interim dividend betaald worden van EUR 0,09 en dat is EUR 0,01 meer dan vorig jaar.

Redactie XEA.nl
Daarom wil het niet altijd zeggen, dat een daling van je omzet minder winst oplevert.
Het gaat om de kwaliteit van je omzet!

Reed Elsevier ligt op koers vindt de bestuursvoorzitter en daarom handhaaft hij de eerder uitgesproken verwachting van een stijging van het resultaat van 8 tot 10%.
Als het herstel van de eoconomie wereldwijd door blijt zetten, kan de instapper in het aandeel Reed Elsevier een ritje naar de 14 tot 15 euro voor het komende jaar mee maken, althans dat is onze (red. XEA.NL) verwachting.
Ook zal de directie er alles aandoen, om haar personeelsoptie in het geld te laten komen. Vorig jaar werden de uitoefenprijzen van die opties voor de directie, in de AVA verlaagd.
Het verbaasde ons toen, dat het met zulk een grote meerderheid van stemmen gebeurde, want wij hebben toen tegen gestemd.
Eenmaal afgesproken, dan moet je niet meer tornen aan je afspraken.
Als de opties een stimulans zijn voor de directie, dan kunnen de beleggers er wel bijvaren.
Wij hebben Reed Elsevier als een koopkandidaat staan, ondanks de toch wel magere resultaten van de afgelopen jaren, maar degelijkheid moet je ook betalen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL