Verslag van AVA Reed Elsevier d.d. 29 april

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/04/2004 09:19
Om 10.30 uur opende de voorzitter de heer Tabaksblat de vergadering en nam de gebruikelijke stukken door en gaf ook een uitleg over de gang van zaken en later deed de heer Davis dat in het Engels in het kort nog even over.
De abonnementen (nieuwe) lopen goed, internet krijgt steeds meer "body". Wij gaan uit van een groei wpa van een hoog enkelcijferig getal (red 8-9%). Het 2e halfjaar zal beter zijn, dan de 1e helft 2004. De verkoop van schoolboeken ligt meer in het tweede halfjaar en de reacties uit de markt van de schoolboeken en vooral wiskunde, zijn goed. De advertentie markt is nog zwak, maar er zijn tekenen van herstel.
Reed Elsevier staat er goed voor en in 2005 zien wij alweer dubbelcijferige winst. Het bovenstaande; alles behouden valuta schommelingen. In de meeste markten zitten Reed Elsevier boven de marktgemiddelden.
Ook zijn er grenzen aan de regelgeving, deze geven problemen voor alle bedrijven, maar ook voor ons, zei de heer Davis. Er moet een soort transparantie blijven.
Daar haakten wij (red.) op in, want die regels zijn soms tegenstrijdig en de kosten, het werk, controle, moet ook weer door mensen gedaan worden.
Een onderneming moeten kunnen ondernemingen, en toen "knikte" de heer Davis vriendelijk met instemming!
Het dividend is EUR 0,30 en daar is al 0.08 van betaald en het slotdividend is 0,22 en ex. datum is 3 mei a.s. Op onze vraag, u heeft en betaald personeel voor ca. 2/3 deel in dollars. Gaat u dan over op USA dollar rapportage, het antwoord was: neen. Wij blijven in Eng. pond en Euro rapporteren.
Verder waren er slechts 4 vragenstellers en de andere agenda punten gingen er mede door 't electronisch stemmen vlot doorheen en was de ava om ca. 12.45 uur afgelopen en kon er onder het genot van een hapje en drankje nog nagepraat worden.

Wij zien dit aandeel op de langere termijn wel zitten en met betere vooruitzichten, mede door steeds meer internet mogelijkheden, wat scheelt in druk- en boekwerk, dus minder kosten. Kunnen de resultaten bij Reed Elsevier weleens extra toenemen. Een wereldconcern, onder een goede leiding.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL