Sobi verliest in zaak Elsevier, maar koers herstelde niet.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/11/2003 08:13
Een bericht over Sobi, dat zij de zaak bij de ondernemingsrechter hebben verloren tegen Elsevier. Sobi overweegt om in hoger beroep te gaan. Toch kwam het bericht dat Sobi de zaak opstartte voor de koers slecht uit en daalde toen ca. 1 1/2 euro, maar het herstel van de koers aandeel Elsevier bleef nu uit.
Sobi stelde dat Elsevier overnamepremies (goodwill) over veertig jaar ging afschrijven, terwijl daar twintig jaar voor staat. Sobi had ook problemen met het dividend zoals het in het jaarverslag stond, maar heeft geen gelijk van de rechter gekregen.
Van de zijde van Elsevier had de directie vertrouwen in de uitslag en men blijft dus op dezelfde weg doorgaan met verantwoording in de boeken van de goodwill.
Toch heeft zo'n onderzoek per saldo negatieve gevolgen voor de koers, want het verlies zal niet direct goed gemaakt worden.
Dit zou een zaak zijn voor de VEB, de kleine belegger is de dupe.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL