Reed Elsevier koopt softwarebedrijf Quosa

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/01/2012 15:40
Informatieconcern Reed Elsevier heeft de Amerikaanse softwareleverancier Quosa uit Boston overgenomen. Dit bedrijf levert sofware waarmee wetenschappelijke publicaties digitaal beheerd en doorzocht kunnen worden. Quosa is al partner van de uitgeverijdivisie Elsevier, maar het concern wil de technologie van het bedrijf door de overname in haar eigen online vakoplossingen geheel inbouwen. In september vorig jaar kocht Reed Elsevier al de financiële softwarefirma Accuity.

Elsevier, onderdeel van het Nederlands-Britse informatieconcern Reed Elsevier, levert vakinformatie aan wetenschappelijke, technische en medische beroepsgroepen. Daartoe behoren online platforms als Sciverse Sciencedirect, Sciverse Scopus, Reaxys, MD Consult en Nursing Consult. Om de zoek-, analyse- en workflowmogelijkheden te verbeteren wil Elsevier de technologie van Quosa in de oplossingen integreren. Daarnaast garandeert de uitgever dat het bestaande producten van de softwareleverancier, zoals Information Manager en Virtual Library, blijft ondersteunen.

Beide bedrijven werken sinds 2007 met elkaar. Elsevier incorporeerde bijvoorbeeld de PDF Download Manager van Quosa in Sciverse Scopus en Sciverse Sciencedirect. Het Bostonse bedrijf is in 1996 opgericht.

Eerdere overname
Reed Elsevier kocht in september vorig jaar al Accuity, een aanbieder van online data-oplossingen voor de financiële sector. De producten van Accuity, dat onder meer gespecialiseerd is in optimalisering van betalingsverkeer en risicoreductie, worden geïntegreerd met Reed Elseviers financiële diensten Bankers' Almanac en LexisNexis Risk Solutions.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/4359022/1276992/reed-elsevier-koopt-softwarebedrijf-quosa.html#ixzz1joxiSEXV



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL