DSM verkoopt bedrijfsonderdeel Sarlink® aan Teknor Apex

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/09/2010 08:55
Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag bekend dat overeenstemming is bereikt over de verkoop van de businessunit Thermoplastic Elastomers (Sarlink®), onderdeel van de businessgroep DSM Elastomers, aan Teknor Apex Company (Teknor Apex). De voorgenomen verkoop zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2010 worden afgerond, afhankelijk van de voortgang van de gebruikelijke goedkeurings- en meldingsprocedures bij toezichthoudende en andere instanties.

De voorgenomen verkoop van de businessunit is een gevolg van DSM's ambitie om zich te focussen op Life Sciences en Materials Sciences. Zoals in september 2007 werd bekendgemaakt past DSM Elastomers (Sarlink® en Keltan®) niet bij die focus.

De beide partijen hebben afgesproken op dit moment geen financiële details bekend te maken. DSM verwacht na afronding van de transactie een kleine boekwinst te kunnen rapporteren. Circa 90 medewerkers zullen na afronding overgaan naar de nieuwe eigenaar.

Sarlink heeft compounderingsfabrieken in Leominster (Massachusetts, Verenigde Staten) en Genk (België). De businessunit zal als integraal onderdeel van Teknor Apex opereren, maar zal zijn TPV's (thermoplastische vulcanisaten) blijven verkopen onder de naam Sarlink®. In 2009 realiseerde Sarlink® een netto-omzet van ruim EUR 50 miljoen.

Nico Gerardu, lid van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Base Chemicals and Materials, gaf als toelichting: "De verkoop van Sarlink® is een belangrijke nieuwe stap in DSM's voortgaande transformatie tot een Life Sciences en Materials Sciences-onderneming. Vanwege de natuurlijke fit met Teknor Apex zien wij een zonnige toekomst voor Sarlink® onder de nieuwe eigenaar. Ik wil alle Sarlink®-medewerkers bedanken voor hun niet aflatende inzet en hun belangrijke bijdrage aan DSM."

Bertram M. Lederer, executive vide president van Teknor Apex, verklaarde: "Teknor Apex is een goede plek voor de Sarlink®-groep en door de bundeling van mensen en middelen vergroten we ons potentieel, waarvan onze klanten zullen profiteren. Dankzij de komst van de Sarlink® TPV business kan Teknor Apex zijn positie als 's werelds meest gediversifieerde onafhankelijke compoundeur van TPE's versterken en zijn portfolio van hoogwaardige producten uitbreiden, met name voor automobieltoepassingen."

Sarlink® is een van de twee businessunits van de businessgroep DSM Elastomers. Er zijn nog verkoopprocessen gaande voor Keltan® (EPDM), de andere businessunit van DSM Elastomers, en voor de meeste overige activiteiten in Base Chemicals and Materials.

Teknor Apex Company
Teknor Apex Company is een in 1924 opgerichte particuliere onderneming. Het bedrijf is internationaal actief op het gebied van polymeertechnologie en is een van de belangrijkste custom compounders van kunststoffen ter wereld. Voor de Amerikaanse markten vervaardigt de onderneming ook chemische producten zoals weekmakers en tuinslangen (deze laatste worden in de Verenigde Staten onder de merknaam Apex® verkocht). Teknor Apex heeft zijn hoofdkantoor in Pawtucket, Rhode Island, Verenigde Staten, beschikt over productielocaties in alle delen van de wereld en verkoopt zijn producten in 90 landen. Zes van de acht businessunits van Teknor Apex richten zich op het compounderen van kunststoffen, inclusief biokunststoffen; kleurconcentraten; nylon, PET en andere technische thermoplasten; thermoplastische elastomeren; loonproductie van compounds, speciale compounds; en vinyl. Met zijn activiteiten in de Verenigde Staten bedient het bedrijf klanten in Noord- en Zuid-Amerika. Dochterondernemingen in China, Singapore en het Verenigd Koninkrijk bedienen klanten in Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Europa. Zie ook www.teknorapex.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL