DSM rondt verkoop van DSM Agro en DSM Melamine aan OCI af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/06/2010 08:51
Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag bekend dat de op 30 maart 2010 aangekondigde verkoop van DSM Agro en DSM Melamine aan Orascom Construction Industries (OCI) is afgerond.

Nu de verkoop is afgerond zal OCI per 1 juni 2010 een begin maken met de integratie van de betreffende activiteiten.

DSM Agro en DSM Melamine hebben samen in totaal 779 mensen in dienst. DSM Agro produceert ammoniak en meststoffen met een hoog stikstofgehalte voor de bemesting van grasland en akkerbouwgewassen en is daarmee marktleider in Nederland. De businessgroep behoort ook in Duitsland, Frankrijk en België tot de marktleiders. DSM Agro beschikt over een productielocatie in Sittard-Geleen en produceert jaarlijks circa 1,6 miljoen ton kunstmest. DSM Agro behaalde in 2009 een netto-omzet van EUR 338 miljoen.

DSM Melamine is de grootste producent van melamine ter wereld. Melamine wordt voornamelijk toegepast in plaatmateriaal en laminaat op houtbasis voor meubels en vloeren. DSM Melamine beschikt over een fabriek in Nederland en produceert tevens melamine in joint ventures in China (DSM 49%) en Indonesië (DSM 60%). DSM Melamine behaalde in 2009 een netto-omzet van EUR 151 miljoen.

DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming
Koninklijke DSM N.V. creëert oplossingen voor betere voeding, betere bescherming en betere prestaties. Eindmarkten zijn o.a. voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektronica, life protection en producten voor de bouw. DSM richt zich bij al zijn activiteiten op de triple bottom line van economische prestaties, kwaliteit van de leefomgeving en sociale verantwoordelijkheid en streeft ernaar deze elementen gelijktijdig en in gelijke mate te realiseren. DSM heeft een netto-jaaromzet van circa € 8 miljard en biedt werk aan zo'n 22.700 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.dsm.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL