Cijfers ASML vallen ons weer niet mee!

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/01/2004 08:17
De cijfers van ASML vallen onze niet mee, kijk naar het overzicht van ASML elders op onze site.
Waar wij het wel over willen hebben is, dat de Semi Conductors, steeds in een positieve toekomst wijzen. Straks komen de winsten en steeds blijft het bij straks, want de techniek gaat steeds vernieuwen, dus zullen er nieuwe investeringen moeten komen. Wij hebben deze brache al eens vergeleken met de agrarische loonbedrijven, daar komen steeds nieuwe machines en na 3 jaar moeten er weer nieuwe machines komen. De eigenaar komt niet aan zichzelf toe.
Zo is het eigenlijk ook in de chips-branche, als je het er alleen van moet hebben, dan kom je haast ook niet aan jezelf toe, laat staan dat er wat voor de aandeelhouders overblijft. Maar de koersen trekken steeds weer aan naar hogere niveau's, en dat is voor ons niet te begrijpen. Ja, als iedereen achter de ander aanloopt, zullen de koersen naar boven gaan.
In de IT en ICT markt is eigenlijk iets soortgelijk aan de gang.
Daar is de hype achter de rug en de vooruitzichten worden beter, want er zal nog zo'n 70% geautomatiseerd moeten worden. De marges zullen door de reorganisaties verbeteren, dus de winstgevendheid zal ook verbeteren, maar de koersen blijven op een laag niveau. Het eigen vermogen is daar de oorzaak van, maar wij vinden de verhouding met de Semi bedrijven in geen verhouding staan met de IT en ICT bedrijven.
Daarom verwachten wij toch een duidelijk koersherstel van de IT en ICT bedrijven, alleen de beleggers willen dat nog niet zien.
Daarom zouden wij een wisseling maken, van de duurdere Semi sector naar de IT en ICT sector toe.
Het hefboomeffect doet dan ook zijn werk!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL