Persbericht: AkzoNobel financiert onderzoek van OMA in kader van Human Cities-initiatief

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/06/2014 15:44
AkzoNobel en het toonaangevende architectenbureau OMA maakten vandaag een samenwerking bekend voor een wereldwijd onderzoek naar het verband tussen kleur en economische ontwikkeling.

Het onderzoek zal zich richten op de relatie tussen het visueel aantrekkelijker maken van een gebied en economische groei. De uitkomsten van het onderzoek van OMA worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van AkzoNobels onlangs geïntroduceerde visie op stedelijke transformatie.

De bekendmaking vond vandaag plaats tijdens de 14e International Architecture Exhibition van La Biennale di Venezia. Dit jaar is deze internationale exhibitie samengesteld door de gerenommeerde architect Rem Koolhaas, een van de medeoprichters van OMA.

Naar aanleiding van de aankondiging van het onderzoek en van AkzoNobels nieuwe Human Cities-initiatief, zei Ton Büchner, CEO AkzoNobel: "Tegen het jaar 2050 leeft meer dan 75 procent van de wereldbevolking in steden. Gezien het feit dat 60 procent van de producten die we maken, voor de eindgebruikersegmenten Gebouwen, Infrastructuur en Transport is, heeft AkzoNobel een belangrijke invloed op het proces van stedelijke transformatie dat op dit moment plaatsvindt.

"Als een verantwoord opererende onderneming willen we daarom onze deskundigheid inzetten om het leven in de stad energieker, inspirerender en levendiger te maken voor mensen wereldwijd", vervolgde hij. "De meeste mensen denken alleen aan de functionele aspecten als het gaat om het opbouwen van een stad. Wij willen verder gaan door steden en de inwoners op een emotioneel niveau met elkaar te verbinden. Dit is ook de belangrijkste drijfveer achter het Human Cities Manifesto dat we vandaag introduceren. Wij leggen de focus op onderwerpen zoals kleur, erfgoed, transport, onderwijs, sport en duurzaamheid, waar steden over heel de wereld zich volgens ons op zouden moeten concentreren".

"Onze samenwerking met OMA zal volgens ons een belangrijke bijdrage leveren aan het scheppen van stedelijke omgevingen waar inwoners een persoonlijke binding mee hebben. Wij verheugen ons om samen te mogen werken met Rem Koolhaas en OMA aan dit onderzoek".

Koolhaas voegde hier aan toe: "Het is algemeen bekend dat er een verband bestaat tussen kleur en onze emotionele beleving van de bebouwde omgeving. Maar dat is nog niet alles. In het beïnvloeden van onze waarnemingen heeft kleur een duidelijke invloed op alle variabelen die de vitaliteit van de stad bepalen: sociale, culturele en economische. Door onze deskundigheid te bundelen met die van AkzoNobel hopen we tot een onderzoek te komen dat belangrijke inzichten biedt voor alle betrokkenen bij de stedelijke omgeving - van architecten en projectontwikkelaars tot stadsbesturen en individuele burgers".

Het thema van de Biennale Architettura 2014, die elke twee jaar wordt gehouden, is Fundamentals. Het gaat om drie onderling gerelateerde tentoonstellingen: Elements of Architecture, Monditalia en Absorbing Modernity 1914-2014. Het evenement loopt tot 23 november.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL