AkzoNobel introduceert baanbrekende software voor de scheepvaartindustrie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/04/2014 11:06
AkzoNobel introduceert het eerste digitale hulpmiddel waarmee scheepvaartmaatschappijen nauwkeurig het risico van aangroei van algen, zeewier en schelpdieren aan de romp van het schip kunnen beoordelen en voorspellen, afhankelijk van de route die wordt gevaren.

Deze tool, genaamd Intertrac, werd ontwikkeld door het onderdeel Marine Coatings van AkzoNobel en analyseert diverse gegevens waarmee een nauwkeurig risicoprofiel voor aangroei wordt opgesteld. Op basis van dit profiel wordt vervolgens het coatingsysteem afgestemd op de specifieke route van het schip, resulterend in een efficiƫntere exploitatie en minder kosten.

"Met dit waardevolle hulpmiddel kunnen wij optimale specificaties opstellen voor aangroeiwerende coatings, wat aanzienlijke kostenbesparingen oplevert voor onze klanten", aldus Conrad Keijzer, het lid van het Executive Committee van AkzoNobel dat verantwoordelijk is voor Performance Coatings. "Het is ook een uitstekend voorbeeld van onze focus op innovatie en van de manier waarop wij ons onderscheiden van onze concurrenten".

De Intertrac software, waarop octrooi is aangevraagd, verdeelt de oceanen en kustwateren van de wereld in 64 grote mariene ecosystemen, elk met eigen risico's en kenmerken wat betreft aangroei, zoals zoutgehalte, temperatuur, thermisch bereik, seizoensgebondenheid en typische pH-niveaus.

De route-informatie wordt verkregen uit openbare gegevens afkomstig van het Automatic Identification System (AIS) van het schip. Zo ontstaan gebruiksprofielen aan de hand waarvan de mate van aangroei kan worden bepaald waaraan een specifiek schip was blootgesteld.

Rob Molenaar, Managing Director van het onderdeel Marine and Protective Coatings van AkzoNobel, voegde hier aan toe: "Dit is een unieke tool die eigenaren en exploitanten van schepen belangrijke voordelen biedt. Door de reisgegevens van een schip te combineren met onze diepgaande analyse van de mate van aangroei kunnen wij onze klanten gedetailleerde informatie leveren over het risico van aangroei dat wordt gelopen".

De Intertrac software helpt AkzoNobel ook om toekomstige productontwikkelingen te verfijnen naarmate meer kennis beschikbaar komt over het mariene milieu in verschillende delen van de wereld en hoe dit op verschillende schepen inwerkt.

Intertrac wordt al een aantal maanden in de praktijk getest, wat er onder meer toe heeft geleid dat een grote oliemaatschappij heeft gevraagd om al haar schepen te beoordelen op het risico van aangroei.

Het onderdeel Marine Coatings van AkzoNobel levert onder het merk International geavanceerde coatings voor de wereldwijde scheepvaartindustrie, waaronder gerenommeerde productlijnen zoals Intersleek, Intercept en Intershield.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL