AKZO, Raad van Bestuur ICI pensioenfonds sluit buy-in van GBP 3,6 miljard.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/03/2014 08:19
AkzoNobel maakte vandaag bekend dat de Raad van Bestuur van het ICI pensioenfonds in het Verenigd Koninkrijk twee zogeheten 'annuity buy-in' overeenkomsten is aangegaan met het oog op een verdere risicoverlaging van hun verplichtingen. Dit sluit aan bij hun lopende strategie voor risicoverlaging, die wordt ondersteund door AkzoNobel.

De twee overeenkomsten zijn gesloten met Legal & General plc en Prudential Retirement Income Limited en hebben in totaal betrekking op pensioenverplichtingen ter waarde van £3,6 miljard (€4,3 miljard), wat ongeveer overeenkomt met een kwart van de pensioenverplichtingen van AkzoNobel en met een derde van die van het pensioenfonds.
Keith Nichols, Chief Financial Officer van AkzoNobel, zei hierover: 'Door de aankoop van deze 'bulk annuities' zet de Raad van Bestuur van het pensioenfonds een belangrijke stap in de risicovermindering van hun verplichtingen en daarmee wordt ook het risico kleiner dat AkzoNobel in de toekomst aanvullende bijdragen moet betalen'.

De buy-ins omvatten de aankoop van zogeheten 'bulk annuity policies' op grond waarvan de verzekeraars aan het ICI pensioenfonds bedragen betalen die gelijk zijn aan de uitkeringen die moeten worden gedaan aan de gepensioneerden. De pensioenverplichtingen voor de betrokken gepensioneerden blijven bij het ICI pensioenfonds en ook de bijbehorende aanspraken blijven binnen het fonds. Deze transactie heeft geen invloed op de uitkeringen van de gepensioneerden en de manier waarop hun pensioenen worden betaald blijft gelijk.

De driejaarlijkse evaluatie van het huidige herstelplan zal gereed zijn in 2015. Hierbij wordt rekening gehouden met de 'bulk annuities'. Er zal ter zijner tijd ook een update worden gegeven van de aanvullende bedragen. Naar verwachting zal deze transactie zorgen voor er een toename in de verhogingen van ongeveer £125 miljoen (€149 miljoen).

Een volledige beoordeling van de financiële effecten voor AkzoNobel vindt plaats na voltooiing van de transactie. Echter is de verwachting dat het effect op de winst- en verliesrekening zal bestaan uit hogere financieringskosten van £25 miljoen (€30 miljoen) per jaar vanaf 2015 en een afname op de balans van het eigen vermogen van circa £640 miljoen (€765 miljoen).






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL