AkzoNobel optimaliseert Coil Coatings activiteiten in Europa en Rusland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/11/2013 17:47
AkzoNobel maakte vandaag plannen bekend om haar Coil Coatings activiteiten in Europa en Rusland te optimaliseren, door de productie op drie strategische locaties te concentreren.

De onderneming wil de operationele output verbeteren door alle Europese activiteiten op het gebied van Coil Coatings te concentreren in fabrieken in Malmö (Zweden), Lipetsk (Rusland) en Hilden (Duitsland). Als gevolg van deze plannen wordt de productie op de locaties in Gamleby (Zweden) en Neurenberg (Duitsland) in juni 2015 beëindigd.

"Door onze productie te concentreren op strategische locaties in de omgeving van onze klanten en door producten voor meerdere afnemers te produceren ontstaat een efficiëntere footprint en een duurzamer platform voor toekomstige groei", aldus Conrad Keijzer, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Performance Coatings.

De overdracht staat gepland vanaf begin 2014. De huidige productie in Gamleby zal verhuizen naar Malmö en Lipetsk, terwijl de productie in Neurenberg naar Hilden gaat. De verhuizing heeft gevolgen voor circa 280 werknemers. Volgens planning worden medewerkers overgeplaatst naar Hilden, Malmö en Lipetsk, waar ook extra personeel zal worden aangetrokken. Daarnaast wordt in Malmö een gecentraliseerd Europees ontwikkelingscentrum opgezet.

AB Ghosh, Managing Director van AkzoNobel Industrial Coatings, voegde hieraan toe: "Operational excellence is een essentiële prioriteit en de verhuizing van de productie naar drie strategische locaties is een logische stap die ons beter in staat stelt om toonaangevende prestaties te leveren en winstgevende groei te versnellen. Ook kunnen we dankzij deze verbeteringen in onze productieketen nog sneller inspelen op de wensen van onze klanten."

AkzoNobel is een internationaal toonaangevende onderneming op het gebied van coil coating, een sterk geautomatiseerd continu-proces voor het coaten van metaal, voorafgaand aan fabricage. De producten worden voornamelijk gebruikt voor bouwonderdelen en infrastructuur, alsmede voor consumentengoederen zoals keukenapparatuur.

De medewerkers zijn op de hoogte gesteld van de plannen van de onderneming en gesprekken met de betrokken ondernemingsraden zijn reeds gestart.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL