AkzoNobel versterkt aanwezigheid in Midden-Oosten door joint venture in Oman

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/10/2013 08:42
AkzoNobel heeft haar aanwezigheid in het Midden-Oosten verder uitgebreid met het verwerven van een 50%-belang en management control in Sadolin Paints Oman SAOC. Sadolin Paints heeft circa 150 medewerkers in dienst.

AkzoNobel tekende een joint venture-overeenkomst met Omar Zawawi Establishment LLC (promotor en aandeelhouder van Sadolin Paints) met betrekking tot de productie en verkoop van decoratieve verf en performance coatings in Oman. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

"Deze overeenkomst maakt deel uit van AkzoNobel's groeiambities voor het Midden-Oosten", zei Conrad Keijzer, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Performance Coatings. "Door onze expertise op het gebied van decoratieve verf en performance coatings in Oman onder één dak te brengen, creëren wij een sterk platform om onze klanten in deze steeds belangrijker wordende markt beter te ondersteunen".

Peter Tomlinson, Managing Director van AkzoNobel in het Midden-Oosten, werkend vanuit het regionale hoofdkantoor in Dubai, voegde eraan toe: "Nu overheden meer investeringen doen in bouwprojecten, wordt lokale productie steeds belangrijker. Onze verf- en coatingsactiviteiten in Oman zullen nu goed georganiseerd zijn ten behoeve van effectieve levering aan klanten in de sectoren bouw, transport en olie en gas".

De voorzitter van de Omzest Group, Dr. Omar Zawawi, zei hiervan het volgende: "Wij zijn bijzonder ingenomen met deze overeenkomst. Het versterkt niet alleen het profiel van Sadolin Paints in deze markt en geeft toegang tot toonaangevende technologie, maar creëert ook een organisatie die essentiële voordelen biedt aan alle belanghebbenden, inclusief medewerkers. Daarnaast zullen er nieuwe markten opengaan die Sadolin als zelfstandige onderneming niet had kunnen ontwikkelen. Wij zijn er dan ook erg blij mee dat we nu deel uitmaken van AkzoNobel".

Hij voegt toe dat de Omzest Group een belangrijke aandeelhouder zal blijven en drie leden zal benoemen in de Board of Management van de joint venture. AkzoNobel zal ook investeringen doen ter ondersteuning van de uitgebreide reeks bedrijfsactiviteiten in het Midden-Oosten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de reputatie en het bestaande netwerk van Sadolin.
- - -




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL