AkzoNobel opent nieuwe coatingfabriek in India

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/10/2013 08:18
AkzoNobel heeft haar aanwezigheid in India versterkt met de opening van een nieuwe fabriek voor decoratieve verven in Gwalior; een investering van €20 miljoen. De fabriek heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 55 miljoen liter.
De eco-efficiënte Greenfield-faciliteit - de zesde fabriek van AkzoNobel in India - zal een reeks decoratieve verf leveren en verbeterde distributiekanalen creëren voor het populaire merk Dulux. De nieuwe site gaat ook bijdragen aan het verkorten van de transporttijden en het verlagen van de logistieke kosten.

Tijdens de officiële inhuldiging vandaag zei Ton Büchner, CEO van AkzoNobel: "India speelt een erg belangrijke rol in onze groeistrategie. De nieuwe locatie in Gwalior benadrukt ons streven naar het creëren van een leidende productiecapaciteit op het gebied van coatings in India.

"Als wereldwijde leider op het gebied van duurzaamheid ben ik dan ook erg blij dat de fabriek sterk gericht is op energie-, water- en grondstoffenbesparing. Dit is voor ons van vitaal belang in ons streven om meer waarde uit minder grondstoffen te creëren."

Amit Jain, Managing Director van AkzoNobel India voegde eraan toe: "De fabriek in Gwalior zal op een kosteneffectieve manier toegang bieden tot sleutelmarkten in de noordelijke en centrale regio's van India. Dit versterkt onze strategie waarbij we de distributie van Dulux uitbreiden. En het zal onze klantgerichtheid in deze snelgroeiende regio's verbeteren."

De fabriek is gebouwd op een terrein van 9.000 m2 met een groengordel van 9.000 m2 en heeft voldoende infrastructuur beschikbaar om toekomstige uitbreidingsplannen te kunnen verwezenlijken. Er zijn voorzieningen getroffen die onze belangrijkste leveranciers zullen helpen en een soepeler productieproces mogelijk maken.

Tot de speciale duurzaamheidsvoorzieningen behoren het opvangen van regenwater en gebruik van energiezuinige pompinstallaties, terwijl 20% van het dak het natuurlijke daglicht doorlaat, waardoor minder kunstlicht nodig is.

AkzoNobel heeft op dit moment circa 1.800 werknemers in India.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL