AkzoNobel plant gefaseerde sluiting van chemicaliënproductie in Deventer tot eind 2016, R&D wordt hoofdactiviteit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/08/2013 08:18
AkzoNobel maakte vandaag plannen bekend om de productie van organische peroxiden in Deventer tot het einde van 2016 gefaseerd af te bouwen. Volgens het plan worden de huidige productieactiviteiten in Deventer in de komende drie jaar verplaatst naar bestaande fabrieken in Europa, Noord-Amerika en China. Het voornemen om de productie in Deventer te staken heeft gevolgen voor circa 215 medewerkers op de locatie.

Hoewel AkzoNobel de productie van chemicaliën in Deventer gefaseerd wil beëindigen, zullen de regionale R&D-activiteiten en het ultramoderne Technology Center waar werk wordt geboden aan circa 235 medewerkers, volledig in bedrijf blijven.

De productiefaciliteit op het terrein in Deventer is een van elf fabrieken voor organische peroxiden van AkzoNobel in de wereld. Organische peroxiden vormen onderdeel van het productaanbod van Functional Chemicals binnen de sector Specialty Chemicals. De peroxiden worden door klanten van AkzoNobel onder meer toegepast in de automobielindustrie, in de rubber-, verpakkings- en polymeerindustrie, alsmede in de bouw en in consumentenproducten.

"De wereldwijde vraag naar organische peroxiden verschuift steeds meer van de volwassen markten in Europa naar Azië en Noord-Amerika", aldus Werner Fuhrmann, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor het bedrijfsonderdeel Specialty Chemicals.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers op 18 juli kondigde AkzoNobel versnelde herstructureringen aan om in 2014 en daarna extra besparingen te kunnen realiseren bovenop het bestaande Prestatie Verbeter Plan van € 500 miljoen, dat tegen het einde van 2013 zal zijn voltooid - een jaar eerder dan gepland.

De aankondiging van vandaag maakt deel uit van deze aanpak en is gericht op verhoogde efficiëntie en verbeterde prestaties van de wereldwijde fabricagecapaciteit, rekening houdend met trends in de marktsegmenten van eindgebruikers.

"In de markt voor organische peroxiden is tevens sprake van overcapaciteit", vervolgde Fuhrmann. "Consolidatie van de productie en afstemming op waar de vraag vandaan komt, zullen leiden tot lagere kosten om onze klanten te bedienen. Dat resulteert in een groter concurrentievermogen en hogere prestaties".

AkzoNobel verwacht niet dat de plannen gevolgen zullen hebben voor bestaande klanten. Om een soepele overgang van de activiteiten en productielijnen naar de andere faciliteiten mogelijk te maken, vindt de geplande sluiting gefaseerd plaats over een periode van drie jaar. De betrokken medewerkers worden begeleid bij het zoeken naar ander werk.

AkzoNobel is in overleg met de ondernemingsraad en met de vakbonden.

- - -




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL