AkzoNobel investeert opnieuw in groei met China uitbreiding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/03/2013 08:24
AkzoNobel gaat opnieuw €65 miljoen investeren in China. De investering in AkzoNobel's Surface Chemistry fabrieken in Boxing en Ningbo wordt gebruikt om de productiecapaciteit te vergroten en operationele verbeteringen door te voeren.

Meer dan de helft van het bedrag wordt geïnvesteerd in AkzoNobel's fabriek in de Shangdong provincie, die aan de onderneming is toegevoegd na de overname van Boxing Oleochemicals in januari 2012. Naast de uitbreiding van lokale productie voor aminen, is er geld vrijgemaakt om de HSE richtlijnen van AkzoNobel in de fabriek te implementeren.

Daarnaast wordt er in Ningbo een nieuwe alkoxyleringsfabriek gebouwd, waarmee de totale investering voor deze multi-site bijna €400 miljoen bedraagt.

"Vanuit Azië is er een grotere vraag naar onze specialty surfactants producten en deze investering in Shangdong garandeert dat we aan deze vraag kunnen blijven voldoen, ook als onze klanten zelf nog verder groeien", aldus Werner Fuhrmann, lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "Daarnaast blijft Ningbo van fundamenteel belang voor ons en speelt deze fabriek een cruciale rol in de realisatie van onze groeiambities in de regio.

Bob Margevich, Managing Director van AkzoNobel Surface Chemistry, voegt toe: "De investering in Shangdong helpt ons om een sterke marktpositie te behouden en onze productiecapaciteit te vergroten. De verbeterde processen en vergrote productiecapaciteit helpen onze leiderspositie in specialty surfactants verder te verbeteren. Daarnaast is het van groot belang dat we onze hoge HSE standaard implementeren op al onze fabrieksterreinen. Daarom nemen we alle mogelijke stappen om een zo goed mogelijk werkmilieu voor onze werknemers te creëren."

Als onderdeel van de investering stapt AkzoNobel uit de merchant fatty acid producten. Daardoor worden twee van de drie fabrieken op het terrein in Boxing gesloten, dat gevolgen heeft voor ongeveer 200 werknemers.

AkzoNobel Surface Chemistry is marktleider in specialty surfactants, synthetische en bio-polymeren additieven en specialistische polymeren. Deze producten worden gebruikt als ingrediënten in veel verschillende toepassingen, variërend van persoonlijke verzorging tot asfaltering.

AkzoNobel heeft momenteel meer dan 7.000 werknemers in China en behaalde in 2012 een totale omzet van €1.7 miljard. Het merendeel van de omzet is afkomstig uit lokale vraag.

- - -




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL