Mijlpaalovereenkomst voor baanbrekende technologie van AkzoNobel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/06/2012 09:22
AkzoNobel heeft een overeenkomst getekend om haar baanbrekende Continuous Initiator Dosing (CiD)-technologie te leveren aan Mexichem Resinas Vinilicas, S.A. de C.V., een van 's werelds grootste fabrikanten van PVC.

De overeenkomst - AkzoNobel's eerste CiD-licentie buiten Europa - heeft betrekking op drie fabrieken van Mexichem (twee in Mexico en een in Colombia), die worden voorzien van organisch peroxide door de AkzoNobel fabriek in Los Reyes. Er wordt €9 miljoen geïnvesteerd om de bestaande productiecapaciteit te vergroten.

De gepatenteerde CiD-technologie, geïntroduceerd in 2007, werd ontwikkeld om PVC-fabrikanten te helpen de reactoropbrengst, productkwaliteit en operationele veiligheid te verbeteren. Het stelt PVC-producenten in staat om in een belanrijke fabricagestap de productiviteit met wel 20 tot 30 procent te vergroten, terwijl in vergelijking met gebruikelijke technologie tevens een enorme kleurverbetering wordt gerealiseerd wat betreft de witheid van PVC.

"De overeenkomst met Mexichem past uitstekend in de duurzame groeistrategie van AkzoNobel voor het opzetten van commerciële samenwerkingsverbanden voor de lange termijn en verstevigt de positie van onze High Polymers-activiteit als toonaangevend leverancier van geavanceerde producten en technologie", aldus Werner Fuhrmann, lid van de Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "De nieuwe investering betekent niet alleen een belangrijke doorbraak in markten buiten Europa - waar we al vijf licenties hebben - maar vergroot ook de flexibiliteit van onze complete peroxidefabricage op het Amerikaanse continent".

PVC is de op drie na meest geproduceerde plasticsoort ter wereld, met een jaarlijkse productie van circa 34 miljoen ton. De basistechnologie voor de productie van PVC is door de jaren heen weinig veranderd, waardoor CiD als een belangrijke innovatie kan worden beschouwd.

"Een van de belangrijkste voordelen van CiD is dat het producenten in staat stelt de reactiesnelheid van het PVC-productieproces te regelen, door de doseersnelheid van de initiator (reactie-inleider) te reguleren", aldus Jan Svärd, Managing Director van AkzoNobel Functional Chemicals. "Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar maakt het proces ook veel veiliger".

De revolutionaire CiD-technologie van AkzoNobel - die naar verwachting verder marktaandeel zal veroveren - wordt al gebruikt door klanten in onder meer Duitsland, Spanje en Rusland.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL