AkzoNobel haalt contracten binnen voor belangrijke stadions in Brazilië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/05/2012 08:08
AkzoNobel heeft een overeenkomst bereikt om het dak van het beroemde Braziliaanse Maracanã Stadion, waar in 2014 een belangrijke voetbalfinale plaatsvindt, te voorzien van coatings. Het contract werd binnengehaald door een toegewijd team dat complete coatingsoplossingen aanbiedt voor grote wereldwijde infrastructurele projecten.

Daarnaast sleepte AkzoNobel een contract in de wacht voor het verven van de tussenverdiepingen van de Grêmio Arena in Porto Alegre. Financiële details van de twee contracten werden niet bekendgemaakt.

"Als wereldwijde coatingsleverancier hebben wij een breed productassortiment om aan de wensen van elke klant, met de meest hoogstaande vereisten en specificaties, te voldoen", aldus Jaap de Jong, directeur van AkzoNobel Brazilië. "Brazilië is een van onze belangrijkste groeimarkten en speelt een essentiële rol in onze strategische agenda. AkzoNobel richt zich daarom volledig op het benutten van de kansen die Brazilië in de komende jaren als prominent sportland te bieden heeft".

Het contract voor het Maracanã Stadion betreft de levering van Interseal 670HS beschermende coatings, terwijl voor de Grêmio Arena zowel Interseal 670HS als Interfine 979 worden gebruikt. Beide worden geleverd door AkzoNobel's Marine & Protective Coatings.

Jaap de Jong voegde hieraan toe: "Dit vroege succes is bemoedigend. Wij denken dat sport nog veel extra kansen gaat bieden en wij zijn ervan overtuigd dat onze oplossingsgerichte benadering zal blijven resulteren in sterke klantrelaties die de waarde van onze verf- en coatingsportefeuille verder zal vergroten".

De levering van verven en coatings voor belangrijke sportstadions is niets nieuws voor AkzoNobel. Veel van de locaties voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing en voor de Wereldkampioenschappen Voetbal van 2010 in Zuid-Afrika, zoals het Vogelnest, de Water Cube, het Nelson Mandela Bay Stadion en Soccer City in Johannesburg, zijn gecoat met producten van AkzoNobel.

AkzoNobel telt op dit moment meer dan 2.800 medewerkers in Brazilië, en realiseerde in 2011 een totale omzet van €950 miljoen. Het grootste deel van de omzet is afkomstig uit lokale productie. De ambitie is om in 2015 in Brazilië een omzet te realiseren van €1,5 miljard.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL