AkzoNobel neemt volledige controle over Metlac Group

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/01/2012 08:13
AkzoNobel versterkt de positie in de markt voor verpakkingscoatings door gebruik te maken van het recht om de resterende aandelen te kopen van Metlac, een Italiaanse verpakkingscoatingsproducent. Er zijn geen financiƫle details openbaar gemaakt.

AkzoNobel is momenteel aandeelhouder van de Packaging Coatings Metlac Group, een positie die voortvloeit uit de overname van ICI in 2008. Met deze deal laat de onderneming zien dat zij zich sterk maakt om de coatings- en inktenmarkt voor metaalverpakkingen te ondersteunen, door de toekomst van een erkende leverancier veilig te stellen.

Het samengaan van de twee bedrijven biedt klanten waarde omdat ze kunnen profiteren van AkzoNobel's wereldwijde aanwezigheid en de productportefeuille van Metlac.

"Deze overname versterkt het aanbod voor onze klanten en sluit perfect aan bij de strategie om onze positie in de belangrijke markten te versterken", aldus Leif Darner, lid van het Executive Committee verantwoordelijk voor Performance Coatings.

De totstandkoming van de transactie hangt af van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. De onderneming verwacht de overname af te ronden in het tweede kwartaal van 2012.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL