AkzoNobel opent R&D-faciliteit voor brandbescherming van

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/06/2011 08:29
AkzoNobel heeft vandaag een ultramodern laboratorium voor brandbescherming van €7 miljoen geopend op haar locatie in Felling in het Verenigd Koninkrijk. Dit maakt deel uit van een omvangrijke investering van €10 miljoen in Research, Development & Innovation (RD&I), waarbij circa 40 nieuwe banen worden gecreëerd.

Het laboratorium komt in bedrijf bij AkzoNobel's Marine & Protective Coatings, toonaangevend leverancier van brandbeschermingscoatings ter bescherming van staalconstructies zoals bruggen en olie- en gasinstallaties. De wereldmarkt groeit snel door de wereldwijd steeds strengere brandbeschermingsvoorschriften. Experts voorspellen dat tegen 2018 de vraag zal zijn verdubbeld.

"Deze moderne faciliteit stelt ons in staat onze innovatiekracht te vergroten en topprestaties in coatingstechnologieën te leveren, in lijn met de wens van onze klanten", aldus Graeme Armstrong, die als lid van de Executive Committee verantwoordelijk is voor RD&I. "We hebben ovens geïnstalleerd van een dusdanige omvang dat we kunnen testen welke condities onze coatingsmaterialen moeten kunnen weerstaan. Hierdoor kunnen we onze klanten technisch uitgekiende oplossingen bieden, die van bewezen kwaliteit en ook commercieel interessant zijn".

Bob Taylor, Managing Director van Marine & Protective Coatings, voegde hieraan toe: "We hebben nu een internationaal 'center of excellence' voor het ontwikkelen van brandbescherming, waardoor ons vermogen om nieuwe producten te ontwikkelen en op de markt te brengen aanzienlijk wordt verbeterd. We zijn van plan om onze indrukwekkende portfolio van leveranties van brandbeschermings-producten uit te breiden voor grote constructies en installaties wereldwijd, waaronder bedrijfsgebouwen zoals het Melbourne Airport en de kantoren van New York Times in Manhattan".

De nieuwe faciliteit is de meest recente in een reeks van RD&I-investeringen door AkzoNobel op de Felling-locatie, die meer dan 950 medewerkers telt. Eerder dit jaar werd hier een laboratorium van €2 miljoen geopend voor poedercoatingpolymeeronderzoek en een wereldwijd researchlaboratorium van €1,4 miljoen.







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL