AkzoNobel investeert opnieuw in groei met China uitbreiding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/03/2011 08:38
AkzoNobel gaat meer dan €60 miljoen investeren om de productiecapaciteit voor haar Bermocoll cellulosederivaten (verdikkingsmiddelen voor verven en bouwmaterialen) te vergroten. De strategie van het bedrijf om sneller te groeien, onder andere door de omzet in China in 2015 tot $3 miljard te verdubbelen, krijgt daardoor extra vaart.

Naast de bouw van een nieuwe installatie op haar multi-site in Ningbo (China) gaat het bedrijf ook knelpunten op de bestaande productielocatie in Örnsköldsvik (Zweden) verhelpen. De twee projecten zullen de capaciteit tot bijna 40.000 ton per jaar doen stijgen en AkzoNobel de positie van wereldleider geven.

"Met deze investering komen we tegemoet aan de snelgroeiende vraag van klanten en grijpen we een ideale kans om marktleider te worden door productie-units in Azië te vestigen", aldus Rob Frohn, die als lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Specialty Chemicals. "Markten met een hoge groei zijn van belang voor onze groeistrategie en de toevoeging van een tweede productie-unit voor Bermocoll in Ningbo is een verdere impuls voor onze ambitie om de omzet in China in 2015 te verdubbelen."

Het 'debottlenecking' project in Zweden moet voor het einde van dit jaar voltooid zijn. Het grootste deel van de investering is echter gereserveerd voor de nieuwe fabriek in Ningbo, waar het bedrijfsonderdeel Functional Chemicals al installaties voor chelaten, ethyleenamines en ethyleenoxide in bedrijf heeft. In 2011 moet ook een installatie voor organische peroxiden op gang komen. De nieuwe Bermocoll-unit zou begin 2013 operationeel moeten zijn. Met de financiële middelen die voor deze installatie bestemd zijn, komt de totale investering in Ningbo uit op meer dan €320 miljoen.

"Ningbo is de ideale locatie voor de nieuwe installatie, omdat de infrastructuur al aanwezig is. We hebben toegang tot ter plaatse geproduceerd ethyleenoxide en we zitten dicht bij andere belangrijke leveranciers", voegde Jan Svärd, Managing Director van AkzoNobel Functional Chemicals er aan toe. "Het feit dat Azië de snelstgroeiende markt van de wereld is, betekent ook dat het strategisch gezien logisch is om de fabriek in China te bouwen."

De cellulosederivaten van het bedrijf zijn gebaseerd op een natuurlijk polymeer, dat uit houtpulp of korte katoenvezels wordt gehaald. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn watergedragen verf, toeslagstoffen voor bouwmaterialen en farmaceutische/medische producten.

AkzoNobel heeft momenteel ongeveer 6.700 werknemers in China en behaalde daar in 2010 een totale omzet van €1,3 miljard. Het merendeel van de omzet is afkomstig uit lokale vraag. Het bedrijf heeft nu 27 productielocaties in China.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL