Reactie AkzoNobel op herwaardering DJSI

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/11/2010 10:27
CEO Hans Wijers van AkzoNobel heeft zijn teleurstelling geuit over de vandaag herziene DJSI-ranglijst 2010 (Dow Jones Sustainability Indexes). Vanwege een technische aanpassing van die lijst is de onderneming namelijk haar eerste plaats in de overkoepelende sector Chemie kwijtgeraakt.

Een herwaardering van de scores was noodzakelijk nadat een probleem was vastgesteld in de software die SAM, het partnerbedrijf van de DJSI, voor de evaluatie van de resultaten gebruikt. Maar hoewel AkzoNobel op de ranglijst van de eerste naar de tweede plaats is gezakt, benadrukt Wijers dat de duurzaamheidsaanpak van het bedrijf daardoor niet wordt beïnvloed.

"Ik wil DSM feliciteren met het overnemen van de eerste plaats", zegt hij, "maar de spijtige noodzaak om de resultaten te herwaarderen verandert niets aan onze inzet voor continue verbetering. Duurzaamheid is volledig in onze bedrijfsstrategie geïntegreerd en ongeacht de nieuwe ranglijst van vandaag blijft AkzoNobel er naar streven haar status als wereldleider te handhaven."

Wijers voegt eraan toe dat de door SAM gevolgde evaluatieprocedure zelf systematisch opnieuw bekeken moet worden. "We houden de maatregelen die SAM neemt nauwlettend in de gaten en hebben hen duidelijk gemaakt dat dit niet nogmaals mag gebeuren. We moeten ons ervan verzekeren dat we een betrouwbare en consistente externe benchmark gebruiken om onze prestaties op het gebied van duurzaamheid te meten.

AkzoNobel is al zes jaar lang opgenomen in de DJSI. De intense gerichtheid van de onderneming op duurzaamheid is ook fundamenteel voor haar nieuwe Value & Values-strategie, die in september bekend werd gemaakt.



- - -






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL