AkzoNobel opent zesde poedercoatingsfabriek in China

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/10/2010 08:10
Met de opening van een zesde poedercoatingsfabriek in China zet AkzoNobel een nieuwe stap op weg naar realisatie van de ambitie om in de komende vijf jaar een omzetverdubbeling in dit land te genereren. De fabriek bevindt zich in de Wuhan Economic and Technological Development Zone, een belangrijke industrie- en productiehub in Centraal-China.

De nieuwe fabriek gaat het Interpon®-assortiment produceren, het vlaggenschip van AkzoNobel Powder Coatings, en vormt een aanvulling op de vijf bestaande locaties in Shenzhen, Langfang, Ningbo, Suzhou en Chengdu.

"China is van fundamenteel belang binnen onze nieuwe strategie van versnelde en duurzame groei en deze zesde fabriek is de meest recente van een reeks nieuwe faciliteiten die AkzoNobel onlangs in de regio in gebruik heeft genomen," aldus Leif Darner, binnen de Raad van Bestuur van de onderneming verantwoordelijk voor Performance Coatings. "Onze ambities voor China zijn duidelijk en we zijn vastberaden deze te verwezenlijken."

De productiecapaciteit van de faciliteit in Wuhan is momenteel 4.000 ton per jaar, maar kan verder worden uitgebreid. Door de extra capaciteit kan AkzoNobel beter voldoen aan de toenemende vraag in een van 's werelds grootste markten voor poedercoatings.

"China kent de snelste groei in de wereld in termen van poedercoatingsomzet," zei Rob Molenaar, Managing Director van AkzoNobel Powder Coatings. "Deze vraag komt door een aantal factoren: het snelle tempo van de verstedelijking en de bijbehorende groei van de huisvestingssector, de bouw en de auto-industrie. Door van deze trend te profiteren hebben onze activiteiten de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt."

"Wij verwachten dat deze trend zal doorzetten. De opening van deze zesde fabriek stelt ons dus niet alleen in staat om beter te voldoen aan de vraag in de markt, maar zorgt er ook voor dat wij een sterke geografische spreiding realiseren, waarbij Wuhan een uitstekende ligging kent om afnemers in Centraal-China te bedienen."

Poedercoatings zijn vrij van vluchtige organische stoffen en Interpon kent een brede toepassing bij de productie van apparaten, in de bouw, de auto-industrie, de meubelindustrie, de algemene industrie en in de IT-sector.

AkzoNobel heeft momenteel ongeveer 6.500 medewerkers in China, dat tevens 11 procent van de middelen voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie van de onderneming ontvangt. De totale omzet over 2009 bedroeg $1,5 miljard. De focus van de onderneming op China neemt volgende maand nog verder toe, wanneer AkzoNobel de nieuwe multisite in Ningbo, een investering van €275 mln, officieel in gebruik neemt.



- - -




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL