Ahold bereikt overeenstemming met Carrefour over verkoop Poolse retailactiviteiten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/12/2006 07:56
Ahold bereikt overeenstemming met Carrefour over verkoop Poolse retailactiviteiten.
Amsterdam, 4 december 2006 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat zij overeenstemming heeft bereikt met Carrefour over de verkoop van haar retailactiviteiten in Polen door de overdracht van haar aandelen in Ahold Polska Sp. z o.o. De transactiewaarde is EUR 375 miljoen en omvat een betaling in kasgeld en de aanvaarding van schulden. De uiteindelijke koopprijs is onderworpen aan de gebruikelijke prijsaanpassingen. De afronding van de transactie wordt in de eerste helft van 2007 verwacht en is afhankelijk van de vervulling van bepaalde voorwaarden, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Ahold exploiteert in Polen 179 supermarkten, verspreid over het gehele land, onder de naam Albert, 15 compacthypermarkten onder de naam Hypernova en vier benzinestations.

"Als onderdeel van onze strategische Retail Review hebben wij vorige maand bekendgemaakt dat wij onze Poolse retailactiviteiten zouden verkopen. Ik wil mijn dank uitspreken aan onze Poolse collega's voor hun grote inzet voor de klant en het winkelbedrijf op weg naar de afronding van deze transactie volgende jaar," aldus Anders Moberg, President en CEO van Ahold.

Ahold is sinds 1995 actief in Polen en heeft daar op dit moment ongeveer 10.000 mensen in dienst.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL