Ahold neemt bol.com over - opent deuren voor nieuwe groeimogelijkheden voor beide bedrijven

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/02/2012 07:30
- Ahold neemt bol.com over voor € 350 miljoen van Cyrte Investments en NPM Capital
- Online expertise bol.com zal Aholds online groei versnellen
- Ambitie bol.com om de beste winkelervaring te bieden krijgt extra impuls
- Nog meer keuze, gemak en voordeel voor klanten
Amsterdam/Utrecht – Ahold en bol.com kondigen vandaag de overname aan van bol.com door Ahold voor € 350 miljoen. Dit is een belangrijke stap in de strategie van Ahold, gericht op groei door sterkere klantenbinding, verbreding van het aanbod en uitbreiding van de geografische positie. De ambitie van bol.com krijgt een extra impuls nu het onderdeel wordt van een sterk, internationaal retailbedrijf.
Bol.com is de meest bezochte retail website in Nederland met 3,4 miljoen actieve klanten en een netto omzet van € 355 miljoen in 2011. Het biedt een breed assortiment producten in verschillende non-food categorieën zoals boeken, entertainment, electronica en speelgoed. Van alle Nederlanders die in 2011 een artikel online kochten, is circa de helft al klant bij bol.com. Vorig jaar kochten zij er in totaal meer dan 17 miljoen artikelen.
Daniel Ropers, Algemeen Directeur van bol.com ziet veel voordelen voor de consument:
“Wij willen klanten de beste winkelervaring bieden in Nederland en België. Daar werken we sinds onze oprichting elke dag aan, en we bruisen van de ideeën om onze winkel nóg completer, beter en inspirerender te maken. Ik ben zeer enthousiast over deze combinatie die nieuwe voordelen zal gaan bieden voor de klant, terwijl onze eigen stijl en identiteit gehandhaafd blijven. We zijn Cyrte Investments en NPM Capital zeer dankbaar voor de steun de afgelopen jaren.”
Dick Boer, CEO van Ahold: “Wij verwelkomen bol.com in onze familie van sterke
retailmerken. Bol.com biedt ons het platform, de schaal en de expertise die we nodig hebben om onze groei in online retailing te versnellen. De operationele kracht in non-food van bol.com zal leiden tot een aanzienlijke uitbreiding van onze online aanwezigheid, naast het bestaande aanbod van albert.nl. Gezamenlijk zullen we klanten nog meer keuze, gemak en voordeel kunnen bieden.”

Boer zei ook: “Deze stap zetten we om verder te kunnen groeien. Bol.com is één van de beste online bedrijven in Europa, en dat is te danken aan het ondernemerschap, de visie en capaciteiten van het management en de medewerkers. Wij gaan verder investeren in hetsterke merk bol.com, zodat het verder kan groeien en de leidende positie in online retail kan uitbreiden.”
Bol.com wordt het vijfde retailmerk van Ahold in Nederland, naast Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en albert.nl. De directie van bol.com verandert niet en blijft leiding geven aan de verdere groei in het bestaande kantoor in Utrecht.
Ahold neemt 100 procent van bol.com over van de huidige eigenaren, Cyrte Investments en NPM Capital, voor een transactiewaarde van € 350 miljoen, geheel in contanten. Bol.com heeft in de afgelopen jaren steeds opnieuw omzetgroei met dubbele cijfers laten zien, heefteen gezond rendement en een krachtig groeiplan voor Nederland en België. De overname draagt naar verwachting direct bij aan de winst per aandeel van Ahold. De gebruikelijke condities zijn van toepassing op deze overname, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2012 wordt afgerond.

Ahold heeft in de periode van 20 tot en met 24 februari 3.385.396 van haar gewone aandelen teruggekocht. De aandelen werden teruggekocht voor een gemiddelde prijs van € 10,8051 per aandeel voor een totaalbedrag van € 36,58 miljoen, in het kader van het programma voor de terugkoop van € 1 miljard aan aandelen dat Ahold op 3 maart 2011 bekendmaakte. Tot op heden zijn in totaal 99.800.698 gewone aandelen teruggekocht voor een totaalbedrag van € 928,43 miljoen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL