Ahold benoemt John Rishton als President en CEO

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/11/2007 07:54
Ahold heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van John Rishton als President en Chief Executive Officer (CEO). Rishton vervult sinds juli 2007 de rol van Acting President en CEO.
Ahold kondigt vandaag tevens de benoeming aan van Kimberly Ross, momenteel plaatsvervangend Chief Financial Officer (CFO), als Chief Financial Officer. Zij volgt in deze functie Rishton op. Ross is door de Raad van Commissarissen voorgedragen voor benoeming tot de Raad van Bestuur van Ahold. Zij zal haar verantwoordelijkheden als waarnemend lid van de Raad van Bestuur met onmiddellijke ingang op zich nemen.


De benoeming van Rishton tot President en CEO en van Ross tot CFO zijn met onmiddellijke ingang van kracht.

Daarnaast heeft Peter Wakkie, Executive Vice President (EVP) en Chief Corporate Governance Counsel, toegezegd een nieuwe termijn als lid van de Raad van Bestuur te willen vervullen.

René Dahan, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold: "Na zorgvuldig beraad heeft de Raad van Commissarissen unaniem besloten dat John de juiste persoon is om Ahold de toekomst in te leiden. John beschikt over de benodigde vaardigheden, capaciteiten en kennis van Ahold voor de uitvoering van Aholds strategie van duurzame winstgevende groei. Het doet mij dan ook groot genoegen dat John deze rol heeft aanvaard."

"Ik ben daarnaast ook verheugd dat Kimberly de positie van CFO op zich heeft genomen. Kimberly kan behalve op een bewezen staat van dienst in financiën bogen op een diepgaande kennis van Ahold. Het besluit van Peter om aan te blijven bij Ahold is door mij en mijn collega-leden van de Raad van Commissarissen eveneens als goed nieuws ontvangen.

"Ik ben ervan overtuigd dat John, samen met zijn collega's Dick Boer (COO Ahold Europa), Lawrence Benjamin (COO Ahold USA), Peter Wakkie (EVP en Chief Corporate Governance Counsel) en Kimberly Ross (CFO), een sterk team zal vormen. Hun gezamenlijke talenten, vaardigheden en ervaring zullen de drijvende kracht vormen voor de optimale ontwikkeling van Ahold."

De benoeming van Kimberly Ross en de herbenoeming van Peter Wakkie in de Raad van Bestuur worden op 23 april 2008 aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorgelegd.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL