Ahold maakt timing bekend voor terugbetaling van kapitaal en reverse stock split ten behoeve van teruggave van €3 miljard aan aandeelhouders

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/08/2007 09:47
Ahold heeft vandaag de timing bekendgemaakt voor de terugbetaling van kapitaal en de reverse stock split, zoals goedgekeurd tijdens de buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering van 19 juni 2007.

De reverse stock split zal plaatsvinden op 22 augustus 2007 na sluiting van de New York Stock Exchange, door elke 5 bestaande aandelen met een nominale waarde van € 0,24 elk samen te voegen en om te zetten in 4 nieuwe aandelen met een nominale waarde van € 0,30 elk.

Onder de voorwaarde dat geen verzet tegen de terugbetaling van kapitaal wordt aangetekend, zal de terugbetaling van kapitaal van €1,89 per bestaand aandeel op 28 augustus 2007 plaatsvinden. Op de terugbetaling van kapitaal wordt geen Nederlandse dividendbelasting ingehouden. Aandeelhouders die belastingtechnische vragen hebben, worden geadviseerd contact op te nemen met hun belastingadviseur.

Voor aandeelhouders wiens aandelen worden gehouden in een bij Euroclear Nederland geadministreerd giro- of verzameldepot, is de registratiedatum vastgesteld op 22 augustus 2007 bij sluiting van de beurs van Amsterdam. Aandeelhouders die aandelen houden via hun bank of effectenbemiddelaar, ontvangen bericht van deze instanties. Aandeelhouders die zijn opgenomen in het aandeelhoudersregister van Ahold zullen door Ahold worden geïnformeerd over het administratieve proces. Houders van American Depositary Receipts (ADR's) genoteerd aan de New York Stock Exchange zullen worden uitbetaald in Amerikaanse dollars en dienen deze ADR's op 22 augustus na sluiting van de New York Stock Exchange te houden.

Indien het aantal aandelen dat een aandeelhouder houdt niet exact deelbaar is door 5, zullen banken en effectenbemiddelaars het aantal naar boven of naar beneden afronden, afhankelijk van de specifieke overeenkomsten tussen de bank of effectenbemiddelaar en de aandeelhouder.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL