Aholds aandeelhouders stemmen in met verkoop U.S. Foodservice

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/06/2007 14:16
Amsterdam, 19 juni 2007 - Aholds aandeelhouders hebben vandaag ingestemd met de verkoop van U.S. Foodservice voor USD 7,1 miljard en met het voorstel om EUR 3 miljard terug te geven aan de aandeelhouders via een kapitaalrestitutie en een reverse stock split (samenvoeging van aandelen).

De aandeelhouders brachten hun stem uit tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, die plaatsvond in het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. 141 aandeelhouders woonden de bijeenkomst bij. Gezamenlijk vertegenwoordigden zij 861.245.065 aandelen.
Zoals bekendgemaakt op 2 mei 2007, wordt U.S. Foodservice overgenomen door een consortium van Clayton, Dubilier & Rice Fund VII, L.P. (CD&R) and Kohlberg Kravis Roberts & Co L.P.(KKR). Ahold maakte in mei ook haar voornemen bekend om EUR 3 miljard uit te keren aan de aandeelhouders via een kapitaalrestitutie en samenvoeging van aandelen. Hieraan ging een uitvoerige analyse vooraf. Daaruit bleek Ahold dat binnen de Nederlandse regelgeving een kapitaalrestitutie en samenvoeging van aandelen de meest efficiƫnte en praktische manier is om het geld aan aandeelhouders uit te keren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL